Suimti „agurkiniai“ į Klaipėdos areštinę buvo atvežti ketvirtadienį, nes penktadienį iš ryto turėjo vykti bylos nagrinėjimas.

Tačiau konvojus į teismą atvežė tik keturis suimtus kaltinamuosius: Saulių Velečką, Audrių Petkauską, Darių Petkauską ir Tadą Petrošių. N. Tučkus teismo salėje nepasirodė, nors turėjo būti „narve“. Todėl teismo kolegija nusprendė daryti valandos pertrauką, per kurią būtų išsiaiškinta, kas atsitiko.

Po pertraukos paviešinta iš Klaipėdos areštinės gauta informacija, jog N. Tučkus atsisakė vykti į teismą. Savo sprendimą jis motyvavo tuo, jog blogai jaučiasi, nes neišsimiegojo. Priežastis – kameroje buvo šalta, esą vos 12 laipsnių šilumos, jam niekas nedavė čiužinio.

N. Tučkaus gynėja nesugebėjo jo įtikinti pasirodyti teismo posėdyje. „Jis apgailestauja. Teismui pasirašys pasiaiškinimą. Jis jaučiasi blogai, jaučiasi kankinamas. Pirmadienį teismo posėdyje jis dalyvaus“, – tvirtino advokatė.

Tai jau ne pirmas kartas, kai dėl N. Tučkaus laikinai stabdomas bylos nagrinėjimas. Pernai lapkritį, viename iš pirmųjų vadinamosios agurkinių gaujos bylos posėdžių, N. Tučkus pareiškė, jog jaučiasi blogai, jam svaigsta galva, pykina, nes areštinėje jis esą buvo sumuštas.

Tada taip pat buvo daryta pertrauka, kad N. Tučkų galėtų apžiūrėti medikai.

Areštinės atstovai konfliktą komentavo kitaip. Jie paprašė patraukti daiktus, kad suimtuosius būtų galima išvesti iš kameros, o N. Tučkus esą ėmė provokuoti konfliktą, atsistojo į boksininko pozą, todėl pareigūnas per rankas jam trinktelėjo vadinamuoju bananu.

Penktadienį Klaipėdos apygardos teisme vadinamoji agurkinių gaujos byla taip ir nebuvo pradėta nagrinėti ir ne tik todėl, kad nepasirodė N. Tučkus, bet ir dėl to, jog prokuroras pateikė 400 puslapių apimties iš Prancūzijos teisėsaugos institucijų gautą informaciją apie šešių „agurkinių“ nusikalstamas veikas Prancūzijoje.

Pareigūnai išsiaiškino, kaip iš Prancūzijos kokainas buvo gabenamas į Jungtinė Karalystę, kokiais kiekiais, kada, kas tai organizavo.

Kaltinamųjų advokatai išreiškė pageidavimą susipažinti su pateikta papildoma informacija, todėl byloje iki pirmadienio paskelbta pertrauka.

Klaipėdos apygardos teismas vadinamąją agurkinių gaujos bylą pradėjo nagrinėti pernai lapkritį. Baudžiamąją bylą sudaro 108 tomai, o vien kaltinamasis aktas yra per 300 puslapių.

Byloje kaltinimai pareikšti S.Velečkai, pravarde Agurkas, kuris įvardijamas nusikalstamos grupuotės, veikusios nuo 2005 metų iki 2014-ųjų, kai pareigūnai ją galutinai sutriuškino, lyderiu. Byloje kaltinamaisiais yra ir A. Petkauskas, D. Petkauskas, N. Tučkus, T. Petrošius. Jie yra suimti.

Kiti kaltinamieji – Tadas Vieraitis, Saulius Vyšniauskas, Gintautas Cegelskis, Kęstutis Liukaitis, Linas Perminas, Redas Vilkauskas – į teismo posėdžius atvyksta iš namų.

Dmitrijus Romanovičius taip pat yra suimtas, tačiau laikomas atskirai nuo kitų gaujos narių ir per teismo posėdžius vadinamajame narve nebūna.

„Agurkiniai“ kaltinami dėl ginkluoto susivienijimo organizavimo, neteisėtu disponavimu labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų, ginklais, šaudmenimis, pasikėsinimo nužudyti, nužudymo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (133)