Incidento metu nė viena pusė rimčiau nenukentėjo. Per susistumdymą vienam Indijos piliečiui buvo nesmarkiai nubrozdinta ranka.

Kaip BNS ketvirtadienį sakė Užsieniečių registracijos centro viršininkas Robertas Petraitis, konfliktas kilo dėl to, kad čečėnai atsisakė tvarkyti gyvenamąsias patalpas ir norėjo, kad tai už juos padarytų Indijos piliečiai. Šiems atsisakius, vos nekilo muštynės. Čečėnai netgi griebėsi kėdžių.

Incidente dalyvavo apie 20 žmonių - 9 čečėnai, 5 Indijos piliečiai ir keli afganai piliečių, kurie stojo į indų pusę.

"Laiku pastebėjom ir išskyrėm", - BNS sakė centro viršininkas R.Petraitis.

Norėdami nuraminti ir išskirti konfliktuojančias puses, Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai išskirstė užsieniečius į skirtingas patalpas, dalį jų išvedė į lauką.

Konfliktavę užsieniečiai vėliau apgyvendinti atskirose patalpose.

Pasak VSAT, trečiadienio vakarą URC vėl dirbo įprastu režimu.

Pasak centro vadovo, tvarkytis atsisako dažniausiai jauni čečėnai, kurie nori gyventi pagal savo taisykles ir mano, kad už juos tvarką turi palaikyti kiti. Dėl to buvo kilęs jau ne vienas konfliktas.

R.Petraitis teigia pasigendąs čečėnų paklusnumo Lietuvos įstatymams.

Užsieniečių registracijos centre dabar gyvena apie 20 čečėnų. Dauguma jų yra politinio prieglobsčio prašytojai.

Šeštus metus veikiančiame Užsieniečių registracijos centre Pabradėje laikinai apgyvendami neteisėtai atvykę į Lietuvą užsieniečiai. Dabar čia jų yra 91.

Migracijos departamento sprendimu URC taip pat apgyvendinami užsieniečiai, prašantys suteikti pabėgėlio statusą Lietuvoje.

Užsieniečių registracijos centras organizuoja ir užsieniečių, gavusių laikiną teritorinį prieglobstį Lietuvoje, perdavimą Pabėgėlių priėmimo centrui Rukloje.