Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) informuoja, kad penktadienį Lazdijų rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pareigūnams įtartinas pasirodė iš Lenkijos į Lietuvą ką tik įvažiavęs automobilis „BMW X6“ lenkiškais numeriais. VSAT pareigūnai šią mašiną sustabdė Lazdijų rajono Akmenių kaimo ribose, kelyje Seinai – Lazdijai.

Vairuotojas, 20-metis Panevėžio gyventojas, neturėjo nei automobilio dokumentų, nei vairuotojo pažymėjimo. Lazdijų pasieniečiai netrukus išsiaiškino, kad ši 2008 m. pagaminta mašina kaip pavogta yra ieškoma Lenkijoje.

VSAT Lazdijų rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 4 metų. Panevėžietį pasieniečiai dviem paroms buvo uždarę į areštinę. Vėliau vyras iš jos paleistas skyrus kardomąsias priemones rašytinį pasižadėjimą neišvykti ir dokumentų paėmimą.

Dėl vairavimo be vairuotojo pažymėjimo informuoti Lazdijų rajono policijos pareigūnai.

Šiemet pasieniečiai iš viso sulaikė 120, įtariama, vogtų transporto priemonių, kurių ieškojo Lietuvos bei užsienio teisėsaugos žinybos.