Šeštadienį, apie 22 val., trys policijos ekipažai išsirikiavo Minijos ir Bijūnų gatvių sankryžoje. Iš karto paaiškėjo, kad vairuojanti publika yra išgėrusi, bet leistinos normos ribose. Kuo toliau laikrodžio rodyklės slink vidurnakčio link, tuo vairuotojų promilės didėjo.

Pirmoji sustabdyta neblaivi vairuotoja vairavo automobilį „VW Passat CC“. 38-erių pilietei J. D. nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 1.02 prom. Kol moteriškei buvo rašomas protokolas, mašinos salone jos ilgesingai laukė šunelis, kuris priėjus prie mašinos vis bandydavo pasislėptu už stiklinės, padėtos šalia rankinio stabdžio svirties.

Netrukus, vienas paskui kitą buvo sustabdyti du automobiliai, kuriuos vairavo nepilnamečiai. Jie, žinoma, vairuotojo pažymėjimo neturėjo. 17-metis BMW vairuotojas, vairavęs tėvo automobilį pateikė tik mopedo vairuotojo teisės, o 16-metis, vairavęs „Toyota“, į sulaikymo vietą taksi automobiliu atvykus mamai, gavo nuo jos rimtą niuksą.

Panašiu laiku pareigūnai gavo pranešimą, kad Klaipėdos rajone, Šernų miške sudužo automobilis „Peugeot“. Atvykę policijos pareigūnai rado tuščią sudaužytą mašiną. Valstybinai numeriai nuimti, ant variklio dangčio aptikti kruvini rankų antspaudai, automobilio salone mėtėsi vienkartinio švirkšto detalė. Patikrinus automobilį policijos duomenų bazėje paaiškėjo, kad jo savininkas yra miręs.

Klaipėdoje, iš karto po vidurnakčio, policijos pajėgos persikraustė į kitą Bijūnų gatvės galą – postas buvo įrengtas sankryžoje su Taikos prospektu.

Vieno pareigūno dėmesį patraukė visureigis, kuris vengdamas reido iš Bijūnų gatvės įsuko į Taikos pr. kiemą. Kiemo gale buvo pavytas automobilis „Nissan X – Trail“. Jo vairuotojui 21-erių mažeikiškiui Mantui R. nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1.57 prom. Vaikinas niekada neturėjo vairuotojo pažymėjimo. Pažeidėjas tikino, kad Klaipėdoje apsigyveno tik prieš dvi savaites. Dirba langų montuotoju, o naktį važiavo į degalinę nusipirkti cigarečių. Jo automobilis išvežtas į policijos saugomų automobilių stovėjimo aikštelę.

Apie 1 val., Taikos pr. palangiškiai pareigūnai sustabdė automobilį „BMW – X5“. Jo ekipaže buvo vienas blaivus asmuo, tačiau vairavo ne jis. Automobilio vairuotojui 25-erių Vygandui m. nustatytas lengvas girtumo laipsnis.

Šio sustabdyto BMW kompanijos istorija iš tiesų unikali. Pasirodo, kad automobilio savininkas su draugais puotavo Kruizinių laivų terminale. Tuomet jaunimui prireikė kažkur nuvažiuoti. Buvo rastas blaivus jaunuolis, kuris bandydamas išvažiuoti iš terminalo teritorijos su „Ikso“ ratu užkliuvo už bortelio. Tai labai nepatiko BMW savininkui ir jis vaikiną nušalino nuo vairavimo. Tada, kaip pasakojo BMW sėdinti kompanija, iš kažkur atsirado pilietis Vygandas, kuris sakė, kad jis gali pavairuoti. Vygandas pavairavo iki policijos reido posto.

Kol BMW vairuotojui buvo rašomas protokolas, vienas pusnuogis automobilio keleivis šaukė, kad jam yra labai šalta. „Gal kas gali įjungti šilumą?” - šaukė keleivis. Nenuorama vis išlipdavo iš mašinos, pašūkaudavo, pamojuodavo rankšluosčiu.

Per tris reido valandas nustatyti trys neblaivūs vairuotojai, trys vaikinai automobilius vairavo neturėdami vairuotojo pažymėjimo. Vienas iš jų girtas. Vienuolika piliečių pūtė iki draudžiamos normos. Pastarasis rezultatas pareigūnus nustebino. Vairuojanti tauta vis tiek geria, tik vieni iki draudžiamos ribos, kiti jau nebe.