Dviejų draugu krauju aplaistyta diena V. Krasauskui nebuvo blaivi. Į teismą atvestas vyras atrodė palūžęs. Vyras atvirai pasakojo, kaip leido laiką iki avarijos. Įvykio vietoje girtumas nebuvo nustatinėjamas dėl to, kad V. Krasauskui pačiam po avarijos prireikė medikų pagalbos. Tikslus girtumo laipsnis paaiškės atlikus kraujo tyrimą. Vyras per apklausą ir teisme neslėpė, kad prieš sėsdamas prie vairo girtavo. Anot jo, išgertuvės vykusios su tais pačiais draugais, kuriuos dabar apverkia.

Net ir atviras prisipažinimas V. Krasauskui penktadienį durų iš areštinės į laisvę neatvėrė. Prokuroras Sigitas Jankauskas teismo prašė vyrą laikyti už grotų du mėnesius.

Visas aplinkybes įvertinęs teismas paskelbė, kad V. Krasauskas už grotų siunčiamas mėnesiui. Anot teisėjos Reginos Gudienės, buvo įvertintos visos aplinkybės, atsižvelgta į prokuroro prašymą ir argumentus, kad įtariamasis gali bėgti ir slėptis nuo teisėsaugos, trukdyti tyrimui.

Vaclovas Krasauskas
V. Krasausko praeitis toli gražu nėra nepriekaištinga. 2006 metais, spalį, Vilniaus apygardos teismas aštuoneriems metams už nužudymą V. Krasauską pasiuntė užgrotų. Žmogžudystė įvyko per muštynes. Už sunkų nusikaltimą nuteistam vyrui likimas buvo gailestingas. 2011 metais prezidentė Dalia Grybauskaistė suteikė jam malonę.

Nors bausmės atlikimo laikas jau baigėsi, vyrui teistumas dar nėra išnykęs. Teismas atsižvelgė ir į šią aplinkybę. Be to, tragiškos avarijos pasekmės taip pat gresia ilgais metais nelaisvės.

DELFI primena, kad tragiška avarija įvyko rugsėjo 23 d. ryte, apie 9 val. 55 min. Bendruoju pagalbos telefonu buvo gautas pranešimas, kad Trakų rajone, kelio Kariotiškės – Dėdeliškės 7-ame km, automobilis „Audi 80 Avant“ rėžėsi į „Audi A8“.

V. Krasauskas vairavo „Audi 80 Avant“. Po avarijos jo automobilis apvirto.

Atskubėjus tarnyboms ir medikas paaiškėjo, kad eismo įvykio metu žuvo „Audi 80“ keleiviai 44-erių ir 49-erių metų vyrai. Vairuotojas susižalojo nesunkiai, jis buvo paguldytas į ligoninę stebėti, o vėliau uždarytas į areštinę. Dar vienas „Audi 80“ keleivis, 46-erių metų vyras, po medikų apžiūros, nukreiptas į Žalgirio ligoninę.