Ginklai ir šaudmenys nuomojamame garaže Kaune 2013 m. gruodį buvo rasti kratos metu atliekant tyrimą dėl „Agurkinių“ nusikalstamo susivienijimo.

Kaltinamasis jam inkriminuotos nusikalstamos veikos nepripažino. Jis teigė, kad verčiasi automobilių prekyba. Iš jo automobilį pirkusių dviejų asmenų prašymu išnuomojo garažą, kuriame ir buvo laikomas parduotas automobilis, vis dar registruotas jo vardu.

Atlikęs įrodymų tyrimą, teismas G. Vitkevičių pripažino kaltu neturint leidimo laikius daugiau kaip tris šaunamuosius ginklus ir šaudmenų ir nuteisė jį laisvės atėmimu ketveriems metams. Pritaikius BK 75 str., G. Vitkevičiui paskirtos laisvės atėmimo bausmės vykdymas atidėtas vieniems metams, per bausmės vykdymo atidėjimo laiką įpareigojus jį neišvykti iš gyvenamosios vietos miesto ribų be nuteistojo priežiūrą vykdančios institucijos leidimo, praneša Kauno apygardos teismas.

Įvertinęs bylos aplinkybes teismas sprendė, kad nagrinėjamoje byloje kalti­ni­mas G. Vitkevičiui dalyvavimu organizuotoje grupėje su kaltinime nurodytais as­me­ni­mis ir padarius nusikalstamą veiką, nu­matytą BK 25 str. 2 d. ir 253 str. 2 d., nėra pagrįstas byloje pateiktais ir teis­minio nagrinėjimo metu ištirtais įrodymais, kad nustatytos aplinkybės negali būti pripažintos pakan­ka­momis daryti išvadą apie kaltinamojo kaltę dalyvavus organizuotos nusikalstamos grupės veikloje ir kar­tu su šios grupės nariais disponavus dideliu kiekiu ginklų ir šovinių. Kadangi kaltinamojo padėtis nėra pasun­ki­na­ma, šis nusikalstamos veikos elementas iš kaltinimo buvo pašalintas.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per Kauno apygardos teismą.