„Išgyvenau situaciją kaip iš filmo apie žemės drebėjimą. Vykstant darbams, matyt, trūko krano trosas, kažkokia milžiniška plokštė krito žemyn su visu krano kabliu, dalys pažiro ant gatvės, o automobilio stiklas aptaškytas tepalais. Išgąsčio užteko ne tik man, bet ir priešpriešinio eismo dalyviams, kurie visi sustojo išgirdę trenksmą“, - rašė vienas kaunietis socialiniame tinkle „Facebook“.

AB „Lietuvos energijos gamyba“ korporatyvinės komunikacijos skyriaus vadovas Valentas Neviera DELFI patvirtino, kad išties ketvirtadienį incidentas buvo.

„Kranas nenutrūko. Tiesiog keliant krovinį nesuveikė krano stabdžiai, jis pavažiavo atgal ir paleido krovinį tiesiog atgal į jo ankstesnę vietą. Ten vyksta planiniai darbai – remontuojamas užtvankos uždaris. Kranas tam ir skirtas, kad jį kilnotų. Keliant kažkas atsitiko su stabdžiais. Virš hidroelektrinės yra keli tokie kranai, kurie yra remontiniai“, - teigė V. Neviera.

Laimei, incidento metu rimtesnių pasekmių pavyko išvengti.

„Žmonės nenukentėjo ir aplinkai jokios žalos nepadaryta. Viskas gerai. Ir krovinys sveikas, tik krano kelios detalės išbyrėjo. Aiškinsimės priežastis ir remontuosime kraną“, - teigė V. Naviera.