Uostamiesčio pareigūnų duomenimis, iš viso teisėsaugininkai pradėjo ir atliko tyrimo veiksmus dvylikoje baudžiamųjų bylų. Dėl narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimo pradėti du ikiteisminiai tyrimai. Juos inicijavo ir atlieka uostamiesčio Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdyba (KPONTV).

Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti Klaipėdos apskrities VPK struktūriniuose padaliniuose pradėta 10 ikiteisminių tyrimų: 5 ikiteisminius tyrimus pradėjo Palangos miesto PK, 4 – Klaipėdos rajono PK, 1 – Neringos PK pareigūnai. 2 ikiteisminiai tyrimai jau užbaigti supaprastinto proceso tvarka.

Keturi ikiteisminiai tyrimai pradėti, atlikus nusikalstamų veikų užkardymo, atskleidimo bei tyrimo veiksmus festivalyje Karklė 2015 Live Music Beach“. Vienas ikiteisminis tyrimas pradėtas Neringoje vykusio tarptautinio folkloro festivalio metu.

Iš neteisėtos narkotinių (psichotropinių) medžiagų apyvartos paimti dideli kokaino, heroino, psichotropinių medžiagų bei kanapių kiekiai.

Dėl neteisėtos narkotinių ar psichotropinių medžiagų apyvartos į policijos įstaigas buvo pristatyti 29 asmenys. Iš jų: 8 – Klaipėdos miesto gyventojai, 7 – Kretingos rajono gyventojai, 5 – Palangos miesto gyventojai, 4 – Kauno rajono gyventojai, po 1 gyventoją iš Vilniaus, Kauno ir Jonavos miestų, Šakių bei Švenčionių rajonų. 23 asmenims pareikšti įtarimai dėl nusikalstamų veikų padarymo.

Klaipėdos apskrities VPK KPONTV realizavo du iš anksto pradėtus ikiteisminius tyrimus, kurių metu su įkalčiais buvo sulaikyti narkotikų platinimu įtariami asmenys.

Sulaikyti du Palangos ir Kretingos rajono gyventojai. Pas juos aptikta kanapių. Įtariama, kad jie uostamiestyje įsigijo narkotikų ir gabeno juos į Palangą. Be to, sulaikytas kretingiškis, kuris pardavė kanapių keturiems asmenims, tarp jų – dviem nepilnamečiams.

Kito ikiteisminio tyrimo metu teisėsaugininkai sulaikė su organizuotu nusikalstamumu siejamą vyrą ir jo bendrininkus, kurie platino narkotikus Palangoje ir uostamiestyje. Dabartinėje ikiteisminio tyrimo stadijoje įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis pareikšti septyniems asmenims. Visi jie anksčiau teisti. Keturi iš jų įtariami platinę narkotikus dideliais ir labai dideliais kiekiais.

LR BK 260 str. už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 15 metų.

LR BK 261 str. už narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimą nepilnamečiams numato laisvės atėmimą nuo 3 iki 12 metų.