Vilniaus policijos pareigūnai E. Rachinšteino vairuojamą prabangų naujutėlį automobilį „Porsche“ sustabdė rugpjūčio viduryje – prie vairo sėdėjęs garsaus verslininko sūnus policininkams pateikė Rusijoje išduotą vairuotojo pažymėjimą.

Netrukus pareigūnai patikrino vairuotojo duomenis ir išsiaiškino, kad E. Rachinšteinas neturi teisės vairuoti – dar praėjusių metų rugsėjį teismas jam dviem metams uždraudė vairuoti bet kokias transporto priemones.

Tačiau 24 metų vyras nesilaikė nurodymų – dar balandį jis įkliuvo prie motociklo vairo ir pareigūnams pateikė Tailande išduotą vairuotojo pažymėjimą. Jis tada bandė apsimesti užsieniečiu – kalbėjo tik rusiškai, nors puikiai moka lietuvių kalbą.

Trečiadienį E. Rachinšteinui surašytą administracinio teisės pažeidimo protokolą dėl to, kad šis vairavo automobilį „Porsche“ neturėdamas tam teisės, išnagrinėjo Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Alberta Baltušytė.

Į teismą atvykęs E. Rachinšteinas tikino, kad nemanė, jog padarė pažeidimą, nes esą Rusijoje išduotas vairuotojo pažymėjimas yra galiojantis ir jis galvojo, jog su juo gali naudotis Lietuvoje.

Vaikinas teisėjai negalėjo paaiškinti, kurią rugpjūčio dieną pareigūnai sustabdė jo vairuojamą „Porsche“, tačiau tikino, jog tai įvyko Vilniuje, S. Stanevičiaus gatvėje ir buvo maždaug apie 17 val. Jis taip pat neprisiminė draugo, kuriam priklausė prabangus automobilis, pavardės.

Kadangi E. Rachinšteinas teismui neįvardijo konkrečios datos, kada buvo padarytas jam inkriminuojamas pažeidimas, o policijos pareigūnų surašytame protokole buvo nurodytos dvi skirtingos datos, teisėja dėl dokumente padarytų klaidų nutarė bylą grąžinti policijai. Tik ištaisę klaidas pareigūnai galės vėl teismo prašyti E. Rachinšteiną nubausti už jam inkriminuojamą pažeidimą.

E. Rachinšteiną galima laikyti piktybiniu KET pažeidėju – dar gegužę nagrinėjant bylą teisme, jis pareiškė, kad gailisi dėl to, kad sustojo, kai jo vairuojamą motociklą sustabdė policijos pareigūnai.