Rugsėjo 10 d., apie 13.15 val., Kaune, K. Baršausko g., I. Sutkutė pastebėjo dideliu greičiu važiuojantį automobilį „Opel Zafira“, kurio vairuotojas pavojingai lenkė kitus automobilius, kėlė grėsmę kitiems eismo dalyviams. Pareigūnė nedelsdama paskambino Bendrajam pagalbos centrui telefonu 112 ir informavo apie galimai neblaivų vairuotoją.

Jaunuoliai, pamatę, kad jiems galimai kviečiama policija, toliau keldami grėsmę kitiems eismo dalyviams, pažeisdami Kelių eismo taisykles, važiavo Prancūzų gatvės link. Pareigūnė taip pat važiavo paskui juos. Automobiliui sustojus, vairuotojas pasišalino, tačiau netrukus vėl sugrįžo. Tyrėja, kol atvyko patruliai, bendravo su automobilyje pasilikusiais neblaiviais keleiviais.

Neturinčiam galiojančio vairuotojo pažymėjimo vairuotojui (gimusiam 1991 m.) nustatytas 1,24 prom. girtumas, praneša Kauno policija.

Rugsėjo 12 d., apie 13 val., J. Akelis, važiuodamas nuo Lapių gyvenvietės Kauno link, pamatė automobilį „Audi 80“, kurio vairuotojas pavojingai manevravo – užvažiuodavo ant kelkraščio, išvažiavo į priešingą eismo juostą ir pan. Pareigūnas tuojau pat informavo Kauno apskr. VPK budėtojus.

Automobiliui sustojus kelkraštyje, pareigūnas ne tik prisistatė bet ir iš užvedimo spynelės ištraukė raktelius. Vairuotojas paaiškino, kad šiandien nieko nevartojęs, tačiau iš vakaro gėrė alkoholinius gėrimus.
Atvykus patruliams paaiškėjo, kad vairuotojas (gimęs 1954 m.) prie vairo sėdo girtas. Jam nustatytas vidutinis girtumas – 1,95 prom.

Kauno apskrities policijos pareigūnai tikisi, kad ir Jūs neliksite abejingi ir visada apie tokius ar panašius atvejus informuosite bendruoju pagalbos telefonu 112.