7 val. ryte iš tarnybos pašto dėžutės išimtas Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybai adresuotas vokas sukėlė įtarimų, nes jo viduje čežėjo kažkokia medžiaga (tikėtina, milteliai).

Apie gautą įtartiną laišką iškart buvo informuota lygių galimybių kontrolierė Agneta Lobačevskytė, kuri iškvietė policiją. Gautas vokas tarnyboje nebuvo atplėštas. Atvykę pareigūnai išsivežė jį tirti, praneša Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba.

Laiškas buvo antspauduotas pašto išsiuntimo ir gavimo spaudais, be informacijos apie siuntėją. Adresatas (Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba) buvo išspausdintas spausdintuvu.

Lygių galimybių kontrolierė A. Lobačevskytė teigia: „Mane ryte tarnybos darbuotoja informavo apie gautą įtartiną voką, mes iškvietėme policiją. Pareigūnai išsinešė voką, o vėliau atvykęs policijos tyrėjas apklausė voką iš pašto dėžutės paėmusią tarnybos darbuotoją“.

Tai pirmas toks atvejis tarnybos 16 metų veiklos istorijoje.

Vokas buvo perduotas tyrimui į Visuomenės sveikatos centrą. Po keleto valandų Vilniaus policija pranešė, kad tyrimas baigtas, voke buvo raštiškas kreipimasis, jokių miltelių ar bet kurių kitų pašalinių daiktų voke nerasta.

Dėkojame DELFI skaitytojams už nuotraukas.