Pareigūnai praneša, kad sustabdžius automobilį, už jo vairo sėdėjęs 28-erių Telšių rajone gyvenantis greičio mėgėjas pareigūnams pasakojo, jog akseleratoriaus pedalą spustelėjo, mat skuba į gydymo įstaigą.

Remiantis administracinių teisės pažeidimų kodekso 124 str. 6 d., už nustatyto greičio viršijimą daugiau nei 50 km/h, numatyta 289-434 eurų bauda su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu 1-6 mėnesiams. Siekdamas išvengti gresiančio apribojimo vairuoti, pažeidėjas Kelių policijos skyriaus pareigūnų prašė „susitarti“. Ne kartą pareigūnų įspėtas apie baudžiamąją atsakomybę už bandymą papirkti valstybės tarnautojus, greitį viršijęs pilietis vis tiek buvo atkaklus. Teigdamas, kad teisės jam labai brangios, nes reikalingos darbe, pažeidėjas pareigūnų tarnybiniame automobilyje, tarp priekinių sėdynių, padėjo dvi 100 eurų vertės kupiūras, prašydamas nerašyti protokolo.

Apie papirkimo atvejį informuoti Operatyvaus valdymo skyriaus pareigūnai, o „Audi A6“ vairuotojo atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 227 str. (Papirkimas) 2 d. Tas, kas tiesiogiai arba netiesiogiai pasiūlė, pažadėjo ar susitarė duoti arba davė kyšį valstybės tarnautojui ar jam prilygintam asmeniui arba trečiajam asmeniui už pageidaujamą valstybės tarnautojo ar jam prilyginto asmens teisėtą veikimą ar neveikimą vykdant įgaliojimus, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Be pradėto ikiteisminio tyrimo, pažeidėjui teks atsakyti ir už greičio viršijimo atvejį, tad išvengti teisės vairuoti apribojimo jam nepavyks.

Policijos pareigūnai primena:

Kyšis – tai bet koks atlygis, kuris siūlomas, žadamas ar duodamas policijos pareigūnui už tai, kad šis priimtų asmeniui palankų sprendimą. Kyšiu laikomi ne tik pinigai, tačiau ir įvairios prekės, paslaugos ar kiti daiktai.

Pakanka vien siūlymo ar pažadėjimo duoti kyšį policijos pareigūnui, kad būtum patrauktas baudžiamojon atsakomybėn.

Atmink, kad jokios baudos grynaisiais pinigais policijos pareigūnui negali būti mokamos. Todėl bet koks grynųjų pinigų davimas policijos pareigūnui bus vertinamas kaip kyšis.

Daugelyje policijos automobilių įrengtos vaizdo kameros, o asmens bendravimas su policijos pareigūnu įrašomas. Todėl bet kokie asmens neteisėti veiksmai bus užfiksuoti.

Pasiūlius, pažadėjus ar davus kyšį, tau gali grėsti baudžiamoji atsakomybė – iki 7 metų laisvės atėmimo.

Davęs kyšį, net iki 15 metų negalėsi būti ramus, kad tokie duomenys nepasieks teisėsaugos ir tau nebus pateikti įtarimai.