Šį 38-erių vyrą bei 27-erių Druskininkų savivaldybės gyventoją, manoma, „Peugeot 607“ keleivį, Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Ikiteisminio tyrimo ir Kriminalinės žvalgybos skyrių bei Specialiosios paskirties užkardos pasieniečiai sulaikė antradienį. Ketvirtadienį Lazdijų rajono apylinkės teismas įtariamą vairuotoją leido suimti 3 mėnesiams, o Druskininkų savivaldybės gyventojui skyrė kardomąsias priemones dokumentų paėmimą ir rašytinį pasižadėjimą neišvykti iš gyvenamosios vietos, praneša VSAT.

Rugpjūčio 27 d. nuo pasieniečių sprukusio automobilio „Peugeot 607“ vairuotojas ir keleivis Leipalingyje užspeisti pareigūnų metė mašiną ir pabėgo, joje palikę sužeistą ir vėliau ligoninėje mirusį 18-metį alytiškį.

Prieš tai pasieniečiai turėjo informacijos apie rengiamą nusikaltimą, t. y. apie iš Baltarusijos į Lietuvą Nemunu gabentą kontrabandos krovinį. Kaip vėliau paaiškėjo, tai buvo 15 tūkst. pakelių baltarusiškų rūkalų. Iš pradžių Druskininkų savivaldybės ribose netoli Nemuno, kuriuo eina siena su Baltarusija, pasieniečiai pastebėjo į Lietuvos gilumą važiuojantį „Ford Mondeo“ ir, įtariama, jį lydėjusį „Peugeot 607“. Abu vairuotojai nepakluso uniformuotų pasieniečių nurodymams sustoti, todėl prasidėjo gaudynės.

„Ford Mondeo“ su kontrabandiniais rūkalais, taranavęs pasieniečių automobilį ir pervažiavęs priverstinio stabdymo juostą, buvo sulaikytas, kai nulėkė nuo kelio ir vos nesitėškė į medžius. Vairuotojui pavyko pasprukti į mišką.

Persekiojant „Peugeot 607“, kurio vairuotojas irgi nepakluso VSAT pareigūnų reikalavimui sustoti, iš tarnybinio pistoleto buvo iššauti 2 įspėjamieji šūviai į orą. Automobiliui nestojant buvo paleisti keli šūviai į padangas. Viena kulka, kaip vėliau paaiškėjo, kliudė keleivį, tačiau bėgliai nesustojo. Pirminiais duomenimis, sužeistasis buvo dideliu greičiu nelygiu keliu vežamas dar keliolika minučių, nes „Peugeot 607“ ir toliau bandė atitrūkti nuo pasieniečių. Šiems pagaliau sulaikius automobilį Leipalingyje, sužeistajam VSAT pareigūnai suteikė pirmąją pagalbą. Greitoji jį išvežė į ligoninę, kur Alytuje gyvenęs 18-metis Edgaras Balčius mirė.

VSAT pareigūnams prie „Peugeot 607“ iškart pavyko sulaikyti du juo važiavusius vyrus, dviem tuomet pavyko pasišalinti. Ikiteisminį tyrimą dėl kontrabandos atliekantys Lazdijų rinktinės pasieniečiai, talkinami kolegų iš kitų padalinių, buvo ėmęsi aktyvių veiksmų ieškant bėglių, kol praėjusį antradienį vairuotoją ir keleivį pavyko sulaikyti.