DELFI skaitytojas Karolis G. užfiksavo avarijos padarinius. Anot skaitytojo, avarija įvyko Bačiūnų gatvė, Šiauliuose. „Opel Zafira“ tiesiog sulindo į viešojo transporto stotelę. Keli žmonės nespėjo pabėgti nuo netikėtai atlėkusio automobilio ir neišvengė smūgio. Nukentėjo vyras ir moteris.

Po avarijos iš karto į įvykio vietą buvo iškviesti medikai, policijos pareigūnai ir ugniagesiai. Laimei, per avariją žmonės nebuvo prispausti nuolaužų.

Avarijos liudininkai patikino, kad iš automobilio išlipęs vyras net nekėlė abejonių dėl girtumo. Policijos departamentas informavo, kad tokie įtarimai tikrai yra. Visgi kol nėra kraujo tyrimo rezultato, tai nėra patvirtintas faktas.

Policijos departamentas paskelbė, kad šią DELFI skaitytojo užfiksuotą avariją sukėlė ne tarnybos metu, neuniformuotas Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus tyrėjas Andrius Ančiulis (gimęs 1970 m.).

Policijos departamentas praneša, kad pirminiais duomenimis, žmonės sužaloti nestipriai, tačiau jie išvežti į ligoninę patikrinimui.

„Sužinojęs apie įvykį į ligoninę nuskubėjo Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato viršininkas Ričardas Šiumberevičius, kuris suteiks nukentėjusiems asmenims reikalingą informaciją ir būtiną pagalbą“, - rašoma policijos pranešime.

„Toks pareigūno elgesys niekaip nesuderinamas su mūsų vertybėmis. Prieš kelis metus pradėtas tarnybos valymas tęsiamas. Nors šis pareigūnas sistemoje tarnauja 25 metus, nepaisant praeities nuopelnų, jis bus atleistas iš tarnybos ir neteks pareigūnams priklausančių socialinių garantijų. Visos policijos bendruomenės vardu, nuoširdžiai atsiprašau nukentėjusiųjų“, – sako policijos generalinis komisaras Linas Pernavas.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas 281 str. 3 d. (Tas, kas vairuodamas kelių transporto priemonę pažeidė kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisykles, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio buvo sunkiai sutrikdyta kito žmogaus sveikata, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų). Tyrimo metu tyrimo klasifikacija priklausys nuo žmonių patirtų sužalojimų, kraujo tyrimo rezultatų ir kitų svarbių aplinkybių.

Pareigūnas sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Įtariamas pareigūnas uždarytas į areštinę. Šiaulių apskrities policijos atstovė spaudai Gailutė Smagriūnienė penktadienį DELFI patvirtino, jog planuojama kreiptis į teismą dėl A. Ančiulio suėmimo.

DELFI dėkoja Karoliui G. ir Rolandui bei kitiems skaitytojams už nuotraukas, informaciją ir filmuotą medžiagą !

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (702)