Tyrimo grupės prokurorai iš Generalinės prokuratūros teigė negalintys atskleisti nė menkiausios operacijos smulkmenos, nes tyrimas tik pradėtas, trečiadienį rašo "Respublika".

Vienintelio pareigūnai neslepia, kad prieštaringos reputacijos kauniečiai sulaikyti tiriant dviejų praėjusių dešimtmečių itin sunkius nusikaltimus laikinojoje sostinėje. Kauno nusikaltėlių pasaulis teisėsaugininkų nemalonėn pakliuvo kiek anksčiau sulaikius Joną Bielskį.

Jis tikriausiai pradėjo liudyti prieš kriminalinio pasaulio veikėjus, todėl atverstos senos rezonansinių nusikaltimų baudžiamosios bylos. Pareigūnai atkakliai neigia, kad J.Bielskis bendradarbiauja su teisėsauga.

"Respublikos" žiniomis, šios savaitės sulaikymo operacija susijusi su 15-16 metų įvykiais tuometiniame "Pasimatymo" restorane Kauno Žaliakalnio mikrorajone, V.Krėvės prospekte. 1989 m. ten kelių dešimčių lankytojų akivaizdoje šaltakraujiškai sušaudytas vienas su nusikaltėliais siejamas vyras.

Pareigūnai tada nustatė, kad šaudyta iš pistoleto TT, tačiau nei nusikaltimo motyvų, nei žudiko nustatyti nepavyko. Įtarta, kad šaudė "šatinių" grupuotės vadeiva Artūras Šatas. Jis buvo sulaikytas, tačiau, nepavykus surinkti įrodymų, teko jį paleisti.

A.Šatas pats nušautas 2000-aisiais. Tais metais "Pasimatyme" būta ir daugiau kruvinų įvykių. Restorane pasikėsinta į Mindaugą Kuprį, pravarde Arklys. Užpuolikas peršovė abi vyro kojas, kaunietis iki šiol šlubčioja. Dėl šio pasikėsinimo įtartas Gintaras Vaičiulis, pravarde Gintarėlis, tačiau įtarimai nepasitvirtino. Gintarėlis po šio įvykio perbėgo į "daktarų" stovyklą.