Jį neblaivų penktadienio popietę iš Alytaus sporto ir rekreacijos centro išvežė policija, kurią iškvietė krepšinio klubo „Dzūkija“ direktorius Povilas Tamulynas, pareiškęs, kad A. Andrušaitis jam grasino.

Teigiama, kad šiuo metu atostogaujantis A. Andrušaitis atėjo į sporto ir rekreacijos centrą nelabai kokios būsenos, tačiau pasiūlymo parvežti namo atsisakė.

Kai į kabinetą, kuriame sėdėjo sporto skyriaus vedėjas, užėjo P. Tamulynas, vyrai pradėjo aiškintis santykius. Netrukus P. Tamulynas išlėkė iš kabineto ir pareiškęs, kad A. Andrušaitis jam grasino „pakišti jį po velėna", iškvietė policiją.

Alytaus policijos komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Kristina Janulevičienė patvirtino, kad penktadienį apie 14 valandą buvo gautas pranešimas iš Alytaus sporto ir rekreacijos centro darbuotojo, jog į centrą atėjęs kolega, kuris buvo galimai neblaivus, konfliktavo su kitais darbuotojais, grasino, vartojo necenzūrinius žodžius jų atžvilgiu.

„Į įvykio vietą buvo iškviestas patrulių ekipažas. Nuvykę patruliai rado minėtą asmenį, jis vietoje tikrintis blaivumą atsisakė, todėl buvo vežamas į policijos komisariatą, kur elgėsi neadekvačiai, vartojo necenzūrinius žodžius, atsisakė paklusti teisėtiems policininkų reikalavimas. Komisariate jis taip pat atsisakė tikrintis blaivumą, todėl buvo perduotas tyrėjams apklausai“, - incidentą Alytaus sporto ir rekreacijos centre komentavo K. Janulevičienė.

Anot jos, policijos pareigūnus iškvietęs asmuo parašė pareiškimą.

Alytaus miesto meras Vytautas Grigaravičius prisipažino, kad apie savivaldybės darbuotojo elgesį Alytaus sporto ir rekreacijos centre girdėjo ir jį vertina labai neigiamai.

„Jeigu tai būtų įvykę jo darbo metu, tai aišku mūsų reakcija būtų buvusi viena, bet kadangi dabar yra jo atostogų metas, tai jo veiksmus pirmiausia vertins policija, mes palauksime rezultatų ir jam sugrįžus į darbą tarsimės su teisininkais, kaip šioje situacijoje elgtis“, - kalbėjo V. Grigaravičius.

Prieš pusantro mėnesio taip pat savo atostogų metu į skandalą įsipainiojo Alytaus poliklinikos direktorius Vitalijus Kovaliovas. Jis mažamečio vaiko akivaizdoje galimai panaudojo smurtą prieš vaiko motiną. Direktoriui teko parą praleisti areštinėje, o miesto meras pareiškė, kad toks vadovo elgesys netoleruotinas.

V. Kovaliovo elgesiui įvertinti mero potvarkiu buvo sudaryta komisija, kuri galutinį sprendimą priims po to, kai bus baigtas policijoje pradėtas ikiteisminis tyrimas.