Sustabdžius jau pirmą mašiną - taksi automobilį „Citroen Xsara Picaso“ - paaiškėjo, kad jį vairuoja piktybinis Kelių eismo taisyklių pažeidėjas. Armėnas Harutyanas P., gim. 1992 m., buvo blaivus, tačiau yra ne kartą baustas už vairavimą be vairuotojo pažymėjimo. Jis ir šį kartą nepateikė vairuotojo pažymėjimo, automobiliui neatlikta techninė apžiūra, elgėsi itin įžūliai.

Kadangi taksi sustabdymo vietoje jo savininkas nepasirodė, buvo nuspręsta mašiną uždaryti į policijos saugomų automobilių stovėjimo aikštelę, nes jį vairuojantis asmuo piktybiškai pažeidinėja Kelių eismo taisykles, o neapdraustas automobilis negali dalyvauti viešajame eisme.

Pilietis žadėjo skųstis Kelių policijos biuro viršininkui, nes jam, neva, pareigūnės išsukinėjo rankas.

Protokolas taip pat bus surašytas ir automobilio savininkui, ir taksi įmonės vadovui už transporto priemonės perdavimą piliečiui, kuris neturi teisės vairuoti.

Sustabdžius automobilį „Peugeot“ paaiškėjo, kad jį vairuoja neblaivus Portugalijos pilietis Davidas Jorge'as M. dos S., gim. 1971 m. Jam nustatytas lengvas – 1,08 promilės - girtumas. Beje, automobilyje buvęs bendradarbis buvo blaivus ir vairuotojo pažymėjimą turėjo.

Vyrai važiavo į darbą Tauragės rajone, kur statomos vėjo jėgainės.

Tai buvo ne vienintelis Portugalijos pilietis tą rytą sustabdytas Lietuvos policijos. Antras neblaivus portugalas įkliuvo Tauragės policijai.

Įkliuvo ir vienas girtas vilkiko vairuotojas. Klaipėdiečiui Sauliui U., gim. 1971 m., nustatytas lengvas girtumas – 0,81 prom. alkoholio.

2012 metais už automobilio vairavimą, kai yra nustatomas vidutinis girtumas, jam buvo paskirta bauda ir dviem metams atimtas vairuotojo pažymėjimas. 2014 metų pabaigoje jis atgautas, o dabar vėl bus atimtas. Pilietis teigė išvakarėse gėręs alų.

9 val. buvo patikrinti vairuotojai, kurie atvyko keltu iš Švedijos. Automobilio SAAB vairuotojui Viktorui A., gim. 1986 m., nustatytas lengvas girtumas – 0,86 prom.

Iš viso per sekmadienio akciją patikrintas 281 automobilis.