Reidas prasidėjo V. Kudirkos gatvėje. Iš čia patikrintų vairuotojų trys buvo išgėrę, bet nė vienas neviršijo leidžiamos normos. Trys vairuotojai įkliuvo neturėdami vairuotojo pažymėjimo (iš vieno jis atimtas, o kiti du niekada jo ir neturėjo).

Paskui patrulių ekipažai nuvažiavo į tradicinę vietą - Klaipėdos ir Pylimo gatvių sankryžą. Čia dar penki išgėrę vairuotojai neviršijo normos. Iš jų daugiausiai išgėręs buvo su mergina važiavęs italas - 0,42 prom. Jei būtų "pripūtęs" nors viena šimtąja daugiau, paklaida jo jau nebūtų išgelbėjusi.

Daugiau nei leidžiama buvo išgėrę penki vairuotojai ir trys dviratininkai.

Pirmasis įkliuvo "VW Passat" vairuotojas. Atvestas prie policijos automobilio tikrintis blaivumo jis pranešė: "Aš ką tik iš baro". Pareigūnai leido jam keletą minučių palūkėti, kad burnoje neliktų alkoholio ir alkoholio matuoklio rodmenys būtų tikslūs. Vyras "pripūtė" 0,48 prom. Vairuotojas sakė pasinaudosiantis teise per valandą pasitikrinti gydymo įstaigoje. Beje, alų jis, panašu, gėrė ne tik bare, bet ir važiuodamas - automobilyje puikavosi nugerta alaus skardinė.

Netrukus teko tikrintis ir "BMW 535" vairuotojui - 0,68 prom. Tą naktį tai buvo daugiausiai išgėręs vairuotojas (tiesa, jį viena šimtąja aplenkė vienas iš įkliuvusių dviratininkų).

Alkoholio kvapas iš automobilių sklisdavo gan dažnai, tačiau paaiškėdavo, kad neblaivūs yra keleiviai, o vairuotojai negėrę. Viena iš tokių įsilinksminusių jaunimo kompanijų, kurią vežė visiškai blaivus vairuotojas, džiugiai pozavo prieš objektyvą.

Bet ne visiems buvo taip linksma - vienas po kito įkliuvo trys įkaušę dviratininkai. Pirmasis tvirtino išgėręs vieną bokalą alaus. Jam nustatytas 0,44 prom. girtumas. Pamatęs skaičius alkotesterio ekrane, jaunas vyras bandė ieškoti išeities: "Bet aš mažai valgęs, gal paklaida kokia yra?".

Po jo buvo sustabdytas oranžiniu dviračiu važiavęs užsienietis. Paaiškėjo, kad tai Rusijos pilietis, turintis leidimą gyventi Lietuvoje. Linksmai nusiteikęs vyrukas sakė nežinojęs, kad Lietuvoje negalima išgėrus važinėti dviračiu, ir prisipažino išgėręs du bokalus alaus. Jam nustatytas 0,49 prom. girtumas.

Ir trečiasis dviratininkas sakė gėręs alaus. Šis vaikinas prisipažino išgėręs keturis bokalus, o valgęs tik traškučius. Jis "įpūtė" 0,69 prom.

Klevo lapu pažymėto "Citroen Xsara" vairuotojas buvo išgėręs vos vos - 0,15 prom. Tačiau neturintieji dviejų metų vairavimo stažo privalo būti visiškai negėrę, alkoholio matuoklis turi rodyti tris nulius. Tad vaikino laukia ir bauda, ir vairuotojo pažymėjimo netekimas.

Po to nustebino "Peugeot 307" vairuotojas: iš Klaipėdos gatvės įvažiavęs į Pylimo jis, būrio policininkų akivaizdoje, pasuko į kairę, nors to daryti negalima - kabo ženklas "įvažiuoti draudžiama" (vadinamoji "plyta"). Vienas ekipažas tuoj pat pasivijo "Peugeot". Automobilyje buvę vaikinai teisinosi esantys ne vilniečiai ir pasiklydę.

Netrukus tokį patį manevrą atliko ir "VW Passat" vairuotoja. Pasivyta mergina irgi teisinosi nepažįstanti Vilniaus - atvažiavo studijuoti.

Reidui Pylimo gatvėje artėjant prie pabaigos, buvo sustabdytas automobilis "Mazda 3". Jį vairavusi mergina irgi buvo neblaivi - 0,54 prom.

Paryčiais reido dalyviai dar užsuko į Ukmergės gatvę. Čia sustabdyta mergina, supratusi, kas gresia, braukė ašarą.

Vairuotojo pažymėjimo neturinti, neblaivi (0,50 prom.) 19-metė mamos automobiliu "Toyota Aygo" iš Pašilaičių važiavo į centrą iš baro pasiimti draugo. Bet centro ji nepasiekė, draugo nepasiėmė ir neteko mamos automobilio. Už tai, kad vairavo neblaivi ir neturėdama vairuotojo pažymėjimo, gresia bauda su automobilio konfiskavimu arba be konfiskavimo - tai spręs teismas.

Kadangi gresia mašinos konfiskavimas, ji buvo nugabenta į specialią saugomą aikštelę.