Paskui automobilį pasukusiems pareigūnams teko gerokai paplušėti, kol vairuotojas teikėsi sustoti. Miesto gatvėmis dideliu greičiu nurūkusį ir pareigūnų teisėtų reikalavimų sustoti nevykdantį „VW Caravelle“ vairuotoją pareigūnai pradėjo persekioti. Vėliau, stabdomam automobiliui išvažiavus iš miesto, jį persekiojantiems pareigūnams į pagalbą atskubėjo dar vienas mieste tuo metu budėjęs ekipažas, praneša Telšių apskrities policija.

Stengdamiesi kuo greičiau sustabdyti pavojų eismo dalyviams keliantį, dideliu greičiu pavojingai keliu Šiauliai-Palanga manevruojantį mikroautobusą, pareigūnai dviem tarnybiniais automobiliais judėjo paskui jį ir bandė blokuoti kelią. Kiekviena minutė buvo brangi – buvo baiminamasi, kad vis į priešingą eismo juostą išvažiuojantis „VW Caravelle“ nesukeltų tragiško eismo įvykio. Tačiau vairuotojas buvo itin atkaklus ir tarnybiniais automobiliais užblokavus jam kelią, nepabūgo taranuoti vieno jų, jį apgadino ir dar greičiau spruko tolyn.

Patyrę pareigūnai, rizikuodami savo sveikatomis ir gyvybėmis, sugebėjo pažeidėją pergudrauti ir dviem automobiliais pažeidėją sustabdė išvažiuojantį iš Degaičių miestelio ir vėl skriejantį kelio Šiauliai-Palanga link.

Sustabdžius mikroautobusą, prie jo vairo aptiktas akivaizdžiai neblaivus jaunuolis, kuriam nustatytas sunkus – 2,64 prom. – girtumas. Sulaikomas jis dar bandė priešintis, tad pareigūnams teko panaudoti elektros impulsinį prietaisą „Taser“. Paaiškėjo, kad prie vairo sėdėjo, nuo pareigūnų spruko, tarnybinį automobilį taranavo bei teisėtų reikalavimų nevykdė vos 19-os sulaukęs, teisės vairuoti neturintis Telšių r., Baltininkų kaimo gyventojas. Pažeidėjas pareigūnams prie vairo įkliuvo pirmą kartą, tačiau jiems jau buvo žinomas - vasaros pradžioje, sulaikomas už viešosios tvarkos pažeidimą, jis pasipriešino policininkams.

Nuo pareigūnų sprukusio, eismo įvykį sukėlusio ir teisėtų reikalavimų nevykdžiusio jaunuolio atžvilgiu pradėta administracinė teisena. Jam gresia bauda iki 1 592 eurų su transporto priemonės konfiskavimu ar be konfiskavimo, tai spręs teismas.