Penktadienį VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Marijampolė–Suvalkai, patikrinimui sustabdė į Lenkiją važiavusį automobilį „Honda Accord“ su rusiškais valstybiniais registracijos numeriais. Mašiną vairavęs 37 metų Rusijos pilietis pasieniečiams pateikė tvarkingus asmens bei transporto priemonės registracijos dokumentus, praneša VSAT.

Pasieniečiai iškart atkreipė dėmesį į tris automobilio keleivius. Pirminiais duomenimis, jokių dokumentų neturėję du vyrai ir mergina yra vietnamiečiai. Vyrams - 20 ir 31 metai, mergina, manoma, yra 14-os.

Po apklausos rusas uždarytas į areštinę. Dėl neteisėto asmenų gabenimo per valstybės sieną VSAT Lazdijų rinktinės pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Rusijos piliečiui už tai gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų. Jo vairuotas automobilis saugomas Kalvarijos užkardoje.

Tą pačią dieną, penktadienį, Lazdijų rajono apylinkės teismas abu nelegalius migrantus iš Vietnamo leido apgyvendinti VSAT Užsieniečių registracijos centre Pabradėje, merginą – Ruklos pabėgėlių priėmimo centre.

Šiemet VSAT pareigūnai iš viso sulaikė 257 nelegalius migrantus vietnamiečius.