Birželio 10-osios popietę į minėtą pataisos įstaigą iš pašto buvo atgabenti siuntiniai, tarp jų - ir nuteistajam 29 metų Donatui R.

Siuntinio turinys, kaip to reikalauja pataisos įstaigų Vidaus tvarkos taisyklės, buvo tikrinamas nuteistojo akivaizdoje. Siuntinyje buvo asmens higienos priemonių, spaudos, vokų, taip pat keletas dėžučių degtukų.

Siuntinio turinį tikrinusiam prižiūrėtojui viena degtukų dėžutė pasirodė įtartina - jos dugnas buvo storesnis nei kitų. Atidaręs dėžutę ir apžiūrėjęs ją atidžiau aptiko dvigubą dugną. Šioje slėptuvėje rastas folijos nuo cigarečių pakelio lankstinukas. Jame buvo baltos spalvos miltelių.

Miltelių aptikta dviejose iš dešimties degtukų dėžučių. Įtariama, jog tai psichotropinė medžiaga - amfetaminas. Aptikta apie vienas gramas šių kvaišalų.

Nuteistasis, kuriam buvo skirti "užvedantys" degtukai, pareigūnus tikino, kad siuntinio laukęs iš Joniškio rajone gyvenančios sugyventinės, tačiau kvaišalų neprašęs.

Šešis kartus teistas Joniškio gyventojas Donatas R. šįsyk pataisos namuose atsidūrė dėl plėšimo ir turto prievartavimo. Šiaulių apygardos teismo jam skirta dvejų metų ir trijų mėnesių laisvės atėmimo bausmė baigsis 2006-ųjų birželį.

Radinys perduotas ekspertams, dėl neteisėto disponavimo psichotropinėmis medžiagomis pataisos namų Vidaus tyrimų tarnybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Šių metų balandžio 21 dieną Seimas priėmė Bausmių vykdymo kodekso pakeitimo ir papildymo įstatymą. Kai kurios jo nuostatos jau galioja birželio 1 d., o draudimas gauti pašto bei perduodamus siuntinius su maisto produktais - nuo ateinančių metų sausio 1-osios. Tačiau vieną kartą per šešis mėnesius nuteistiesiems bus leidžiama gauti drabužių ir avalynės siuntinį.

Pravieniškių 3-uosiuose pataisos namuose šiuo metu bausmę atlieka daugiau kaip 100 ne pirmą kartą už nusikaltimus laisvės atėmimu baustų vyrų, taip pat asmenys, kuriems teismas skyrė arešto bausmę.