Rasti ir paimti 756 įvairaus kalibro šoviniai, 8 pistoletai, 1 pistoletas-kulkosvaidis, 41 šaunamųjų ginklų dalis, 1 šautuvas, 3 kirvių ir iečių dalys, 1 kastetas, 3 šautuvų vamzdžiai, 43 artilerijos sviediniai, 3 granatų paleidimo užtaisai, 29 artilerijos šaudmenys ir jų dalys, 106 pirotechniniai užtaisai, 9 sprogdikliai ir jų dalys bei 14 granatų ir minų korpusų.

Paskelbus policinę priemonę „Skydas“, buvo iškviesti antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai, kurie dalį šio radinio išvežė sunaikinti. Dalies šių daiktų įsigijimui pateisinti savininkas turėjo dokumentus, kiti įsigyti neteisėtai. Kauno miesto savivaldybėje valstybės tarnautojo pareigose dirbantis vyras turėjo ir kelis legaliai laikomus šautuvus, skirtus medžioklei, praneša Šiaulių apskrities policija.

Ginklai ir sprogmenys buvo laisvai prieinami, išdėlioti visuose gyvenamojo namo kambariuose. Šeimoje gyvenantis mažametis vaikas galėjo laisvai prie jų prieiti, pažaisti su granatomis ir net turėjo asmeninį tėvo jam dovanotą šautuvą. Anot vyro, šis šautuvas buvo nukenksmintas, nešaudantis.

Dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais bei šaudmenimis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vyriškis uždarytas į areštinę.

Sulaikytasis save laiko kolekcininku. Tačiau policija teigia, kad toks ginklų ir sprogmenų kolekcionavimas – neteisėtas ir keliantis didžiulę grėsmę aplinkiniams. Norint kolekcionuoti ginklus, reikia gauti leidimą, užtikrinti kolekcijos saugumą, kiekvienas ginklas turi turėti įsigijimo dokumentus, be to, ginklai ir sprogmenys turi būti netinkami naudojimui.