Policijos departamentas informuoja, kad rugpjūčio 23 d. apie 14 val. Zarasų r., ties Sarakiškių k., buvo sustabdytas automobilis „Opel Vectra“, kurį vairavo 45-erių metų vyras.

Automobilio bagažinėje rastos ir paimtos aštuonios granatos, senovinis automatas bei durklas.

Šiaulių apskrities policijos Organizuoto nusikalstamumo valdybos pareigūnai informuoja, kad vykdė tikslingą tyrimą. Gavę kriminalinės žvalgybos informaciją, kad iš Latvijos kontrabanda gali būti gabenamas šaunamasis ginklas, kartu su Valstybės sienos apsaugos Ignalinos rinktinės pareigūnais rugpjūčio 23 d. surengė operaciją.

Operacijos metu Zarasuose ir buvo sulaikytas iš Latvijos į Lietuvos Respubliką per valstybės sienos kirtimo punktą atvykęs 45 metų Utenos rajono gyventojas.

Dėl radinių automobilyje iškviesti ir Lietuvos policijos Antiteroristinių operacijų rinktinės pareigūnai „Aras“. Jie apžiūrėjo radinį ir granatas bei sprogdiklius išvežė sunaikinti.

Ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais bei šaudmenimis ir jų kontrabandos pradėję Šiaulių apskrities policijos Organizuoto nusikalstamumo valdybos pareigūnai vyro namuose Utenos rajone atliko kratą.

Jos metu garaže rasti 5 šaunamieji ginklai, 1466 įvairaus kalibro šoviniai, 43 minosvaidžio minos ir jų fragmentai, 43 rankinės granatos ir jų fragmentai, 117 artilerijos sviedinių ir jų fragmentų bei kitų šaunamųjų ginklų bei sprogmenų dalių.

Uteniškiui dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais bei šaudmenimis ir jų kontrabandos pareikšti įtarimai, jam skirta kardomoji priemonė, nesusijusi su laisvės atėmimu.