Reidas prasidėjo dar prieš vidurnaktį - pareigūnai tikrino A. Goštauto gatve važiuojančius vairuotojus. Čia nenustatyta jokių rimtesnių pažeidimų. Tačiau padėtis pasikeitė, kai ekipažai apie 1 val. įsitaisė prie Klaipėdos ir Pylimo gatvių sankryžos.

Vos pradėjus čia stabdyti automobilius, įkliuvo pirmasis išgėręs vairuotojas. Su moterimi važiavęs "VW Passat" vairuotojas (gim. 1964 m.) "įpūtė" 0,45 promilės. Vyras labai apgailestavo, kad viršijo leistiną normą.

Po to įkliuvo gėrimų padauginusi mergina (gim. 1991 m.). "Peugeot 206" vairuotoja, vežusi dvi merginas, pradžioje pareigūnams teigė, jog alkoholio išvis negėrė. Tačiau alkoholio matuokliu jai buvo nustatytas lengvas girtumas - 0,58 promilės. Tada mergina prisipažino išgėrusi "vieną alaus". "Mes neturim vairuotojo", - paaiškino, kodėl vairavo. Mergina sakė nesijaučianti apsvaigusi, todėl ketino pasinaudoti teise per valandą kreiptis į medicinos įstaigą, kad būtų ištirtas kraujas.

Tačiau pareigūnai teigia, kad kraujo tyrimas dažniausiai parodo dar didesnį apsvaigimą. Pasak policininkų, šis tyrimas dažniausiai parodo maždaug dešimčia procentų didesnį alkoholio kiekį, nei buvo nustatyta alkotesteriu.

Paaiškėjo, kad neblaivus ir Pylimo gatve važiavęs dviratininkas. Nors jis teigė, kad "vartojo mažą buteliuką", nustatytas 1,25 promilės girtumas.

"Subaru Forester" vairuotojas irgi teigė išgėręs tik vieną bokalą alaus. Sakė, nuvežęs žmoną su drauge į diskoteką, ten išgėręs vieną bokalą ir iškart išvažiavęs. Jam nustatytas 0,83 promilės girtumas. Vyras svarstė, jog galbūt organizmas į nedidelį kiekį alaus taip sureagavo dėl nuovargio - pastarosiomis dienomis daug dirbo, mažai miegojo.

Šis nemalonus įvykis "Subaru" vairuotojui nutiko likus dviem dienoms iki jo skundo dėl atimto vairuotojo pažymėjimo nagrinėjimo teisme. Kelių policija iš vyriškio metams atėmė teises už chuliganišką vairavimą. Tačiau jis šį sprendimą apskundė teismui ir iki skundo išnagrinėjimo naudojasi laikinuoju vairuotojo pažymėjimu.

Vyriškis sakė, kad jei neteks vairuotojo pažymėjimo, išvyks dirbti į Prancūziją.

Neblaivus buvo ir įsilinksminusią kompaniją vežęs visureigio "BMW X5" vairuotojas - 1,25 promilės.

Po to įkliuvo ir "BMW 320", kuriuo važiavo trys jaunos moterys, vairuotoja. Jai labai nesisekė pūsti į alkotesterio vamzdelį. Bet galų gale pripūtė pakankamai oro, kad aparatas galėtų jį išanalizuoti. 1,04 promilės.

Nemalonumai ištiko ir Nigerijos pilietį, teigiantį, kad jis Lietuvoje studijuoja. Patikrinimui sustabdžius "Ford Focus", užsienietis pateikė leidimą laikinai gyventi mūsų šalyje ir Nigerijoje išduotą vairuotojo pažymėjimą.

Šis afrikietis Lietuvoje gyvena jau ketvirtus metus ir vis dar naudojasi nigerietišku vairuotojo pažymėjimu, nors per pirmąsias 90 gyvenimo mūsų šalyje dienų privalėjo pasirūpinti, kad gautų lietuvišką dokumentą.

Vairuotojas anglų kalba ėmė emocingai aiškinti apie savo teises, bet įsitikinęs, kad pareigūnams tai nedaro jokio įspūdžio, nusiramino. Jam uždrausta vairuoti. Teismui bus perduota administracinio teisės pažeidimo byla (vairavimas neturint vairuotojo pažymėjimo).

Buvo sustabdytas ir didžiulis limuzinas, kuriuo važinėjosi mergvakarį švenčianti kompanija. Limuzinas policijos akiratyje pasirodė tuo metu, kai viena mergvakario dalyvių buvo iki pusės išlindusi per automobilio langą. Mergina nubausta už tai, kad nebuvo prisisegusi saugos diržu.

Pareigūnų susidomėjimą sukėlė ir sutrūnijęs senutėlis automobilis VAZ su rusiškais numeriais. Visi mašinoje buvę jaunuoliai, išskyrus vairuotoją, miegojo. Patikrinus paaiškėjo, kad vairuotojas blaivus. Jis papasakojo, kad leisgyve mašina iš Maskvos atvažiavo į Jūrmalą, iš ten į Vilnių, o paskui keliaus atgal į Maskvą. Pareigūnų manymu, ta mašina turėtų subyrėti nepasiekusi Maskvos.

Paryčiais, išsekus transporto srautui Pylimo gatvėje, reido dalyviai nuvažiavo į Geležinio Vilko gatvę, kur eismas buvo gerokai intensyvesnis. Netrukus čia įkliuvo "VW Passat" vairuotojas. Jam nustatytas 0,55 promilės girtumas.

Ir prieš pat reido pabaigą buvo sustabdyta girčiausia tos nakties vairuotoja. "Toyota Yaris" vairuotoja vos nekliudė ją stabdžiusio policininko ir nuvažiavo toliau. Bet maždaug už 50 metrų sustojo.

Aštuoniolikmetė, vairuotojo pažymėjimą gavusi tik prieš keturis mėnesius, buvo akivaizdžiai neblaivi. Prieš girtumo tikrinimą sakė gėrusi nedaug sidro (po ilgai užtrukusio tikrinimo sidrą ji, matyt, pamiršo ir sakė išgėrusi taurę vyno). Dviejų metų stažo neturintiems vairuotojams draudžiamas bet koks alkoholio kiekis organizme, alkotesteris turi rodyti tris nulius.

Jos tikrinimas alkoholio matuokliu tęsėsi itin ilgai, maždaug pusvalandį: nors į aparatą tereikia pūsti 8-10 sekundžių, merginai to niekaip nepavykdavo padaryti. Todėl ji pūtė keliasdešimt kartų. Pareigūnai jau net buvo ėmę svarstyti galimybę tai prilyginti atsisakymui tikrintis blaivumą (o už tai vairuotojai baudžiami, kaip už sunkų girtumą). Kai jaunoji vairuotoja pradėjo pūsti, buvo dar tamsu. Kai baigė, jau buvo visiškai šviesu. Galų gale buvo nustatytas jos girtumas - 1,49 promilės.

Tarpuose tarp pūtimų mergina daug kalbėjo. Grasino iškviesti "tikrą policiją". Kiek vėliau pareiškė išsikviesianti teismą. Kliuvo ir žurnalistams: "Jeigu jūs mane parodysite per televiziją, aš su jumis bylinėsiuosi, eisim iki prezidentinio lygio. Aš ryšių turiu!". Paskui ji ėmė kalbėti kažką išvis neaiškaus: "Aš tikrai pasirašysiu sutartį ir mes pasirašysim, gerai? Jūs iki prezidento norit mane pūst?! Mes laisvai tai galim padaryti. Aš tikrai turiu ryšių iki prezidento".