Policijos pareigūnai informuoja, kad buvo pastebėti tai padarę keli jaunuoliai, kurie, įsėdo į juodos spalvos automobilį „Toyota Avensis“ ir nuvažiavo. Šį automobilį pareigūnai pastebėjo Erfurto gatvėje, tačiau vairuotojas padidino greitį ir bandė pasprukti.

Persekiojama „Toyota“ nuolat pažeidinėjo eismo taisykles, važiavo žaliąja veja, nepaisė šviesoforų signalų, Laisvės prospektu važiavo prieš eismą.

Automobilio persekiojimas baigėsi gana kurioziškai – vairuotojas įvažiavo į miesto penktojo policijos komisariato kiemą, Mėnulio g. 11, ir čia buvo priverstas sustoti. Už vairo sėdėjo V. O., gimęs 1996 m., su juo važiavo E. Z., gimęs 1998 m. ir A. P., gimęs 2000 m.

Juos sulaikant teko panaudoti dujas ir antrankius. Apžiūrint „Toyota“, bagažinėje rasta automobilinių akumuliatorių, magnetofonas, įvairūs įrankiai. Vaikinai prisipažino, kad daiktai vogti iš kitų automobilių. Prisipažino ir tai, kad tą vakarą degalinėje prisitvirtino kitus valstybinius numerius, įsipylė degalų ir išvažiavo nesusimokėję.

Paaiškėjo, kad „Toyota Avensis“ buvo ieškomas kaip vogtas. Dėl vagysčių atliekamas ikiteisminis tyrimas, tikslinamos kitos padarytų pažeidimų aplinkybės.