Policijos pareigūnai informuoja, kad rugpjūčio 18 d., apie 21.35 val., patruliuodami, Prienų r., Veiverių sen., Juodbūdžio k., patruliai pastebėjo kelis įtartinus asmenis, kurie traukė link senai neveikiančio vaikų darželio.

Pareigūnai turėjo informacijos, kad darželio kieme dažnai renkasi jaunimas, triukšmauja, girtauja. Kaimo gyventojai įtarė, kad galbūt svaiginasi narkotinėmis medžiagomis.

Nutarę patikrinti kaimo piktžaizdę, kieme pareigūnai, to neįtardami, rado tikrą „lobį“. Įvažiavus į kiemą, ant pastato laiptų, pareigūnai pastebėjo kuprinę, o šalia jo mobiliojo ryšio telefono aparatą.

Patruliui Vaidui Miliauskui apžiūrinėjant kuprinę prisistatė ir daiktų savininkas, jis pasakė, kad viduje jo asmeniniai daiktai ir, kad pareigūnas neturi jokios teisės jį apžiūrinėti.

Įspėjus, kad už teisėtų pareigūno reikalavimų nevykdymą yra numatyta atsakomybė, jaunuolis nervingai atsegė užtrauktą.

Kuprinės viduje gulėjo cigarečių pakelis, gėrimo buteliukas, 50 eurų ir termosas. V. Miliauskui į rankas paėmus termosą, jo savininkas spruko nuo pareigūno. Tačiau žaibiškos pareigūno reakcijos dėka bėglys buvo sulaikytas.

Jis įnirtingai priešinosi pareigūnams, spardė kojomis, visais įmanomais būdais bandė pasprukti. Tik panaudojus elektroimpulsinį prietaisą, neretai vartojamą, tiesiog „Taser“, įtariamasis nurimo, baigė priešintis.

Nuotykių tą vakarą jaunuoliui, matyt, neužteko, nes tik įsodinus į tarnybinį automobilį ir dar kartą patikrinus jo kuprinę, kurioje buvusiame termose rasta 20 paketėlių su, kaip įtariama, narkotine medžiaga – kanapėmis, devyniolikmetis jaunuolis pareigūnams pasiūlė sandorį.

„Pasiimkit, termosą su žole ir pinigus. Viską pasidalysit per pusę ir turėsit.“ Priminus atsakomybę už bandymą papirkti policijos pareigūnus, Juodbūdžio kaimo gyventojas nesiliovė, primigtinai reikalavo kuprinės turinį pasilikti sau, o jį paleisti.

Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti ir bandymo papirkti pareigūnus devyniolikmetis uždarytas į areštinę.