Apie porai valandų likus iki vidurnakčio, naktį iš penktadienio į šeštadienį, policijos ekipažai išsirikiavo Olandų gatvėje. Čia patikrinti motociklininkai nestokojo geros nuotaikos, vienas jų dar pajuokavo, kad bičiulių būrys matė policiją, tačiau nevengė - visi blaivūs, visi turi dokumentus, tad nėra ko bijoti. Nepasitenkinimas liejosi tik iš užsienyje registruoto BMW automobilio keleivės lūpų. Merginai nepatiko, kad tamsintais langais automobilį vairavęs vyras gavo baudą.

„O užsienyje už tai nebaudžia“, - sakė mergina. Tačiau toks argumentas nepadėjo. Lietuvoje galioja lietuviški įstatymai.

Automobilių srautas nebuvo didelis, tad policijos pareigūnai persikėlė į Geležinio Vilko gatvę, šalia Vingio parko. Automobilių ir motociklų čia pravažiavo taip pat nedaug. Patikrinimui sustabdyto motociklininko keleivis sakė, kad jo motociklas sugedo, tad jie važiuoja transporto priemonės, kad jį parsivežtų į Kėdainius. Patikrinę vairuotojo dokumentus pareigūnai palinkėjo gero kelio.

Netrukus ekipažai persikėlė į sostinės centrą, Pylimo gatvę. Čia jau darbavosi jų kolegos ir Vilniaus viešąją tvarką prižiūrintys darbuotojai, kurie tikrino taksi vairuotojus. Vienas tokių neturėjo licencijos, tad teks keliauti į teismą. Kitas važiavo su keleiviu, tačiau nebuvo įjungęs skaitiklio. Vyras bandė teisintis, kad nespėjo, esą keleivis tik ką įsėdo, tačiau toks pasiteisinimas nepadėjo.

Kito taksisto keleiviai buvo labai linksmi ir visai nenusiminė, kad vairuotojas neįjungė skaitiklio. Vaikinai juokavo, kad susitarė kelionės kainą už „petaką“ (penkis eurus - DELFI past.), o dar gavo ir nuotykį.

„Už petaką vežė, bet nedavežė, - šypsojosi vienas keleivių, o pamatęs merginą pareigūnę panoro su ja nusifotografuoti ir ėmė ją įkalbinėti bendrai nuotraukai. - Pirmą kartą matau tokią gražią pareigūnę“.

Kol vieni pareigūnai pildė dokumentus dėl taksi pažeidimų, kiti tikrino kokie vairuotojai važinėja Vilniaus gatvėmis. Pirmasis pakliuvęs neblaivus - oranžinio dviračio vairuotojas. Vyrui nustatytas 0,53 prom. girtumas. Jis buvo labai nepatenkintas, aiškino, kad nieko čia tokio, jei vairuoja neblaivus, juk dviratį. Tačiau kai pareigūnai užpildė dokumentus apie patikrinimą, vyras jau kulniavo pėsčiomis, varydamasis dviratį ir pažadėjo ant jo nebesėsti.

Range Rover“ visureigio vairuotojas taip pat kelionę baigė iškart po patikrinimo. Jaunam vyrui nustatytas 0,88 prom. girtumas. Su juo važiavusi kompanija nebuvo patenkinta tokia žinia, tačiau kas vairuos toliau atsirado, tad automobilis nebuvo uždarytas į policijos saugojimo aikštelę.

Itin nepatenkinta kompanija pasitaikė mažiau nei po pusvalandžio nuo pastarojo vairuotojo. Automobilį „VW Golf“ vairavęs jaunas vyras po patikrinimo alkoholio matuokliu pareiškė, kad atvažiavo iš Kauno, kur išgėrė „porą butelių alaus“. Jam nustatytas 0,63 prom. girtumas. Kartu važiavo vargu ar blaivesni keleiviai, tad jaunam vyrui teko ieškoti draugų, kas galėtų vairuoti. Vienas keleivių ėmė piktintis, kad „savam kaime tik gauni baudą, o čia dar ir fotografuoja“. Vaikinas vis ieškojo priekabių prie aplinkinių, o kai atėjo draugai, veržėsi atsisėsti į policijos automobilį, kuriame „VW Golf“ vairuotojas laukė, kol policijos pareigūnai užpildys dokumentus. Viena atėjusi mergina jį sudrausmino ir pasiūlė „į galvą“, jei jis nenurims.

Reido metu dar keturi automobilių vairuotojai neviršijo leistinos alkoholio normos, tačiau pripažino, kad patikrinimas alkoholio matuokliu labai nemalonus ir nejaukus dalykas.

Girčiausias vairuotojas įkliuvo dar iki reido. Penktadienio vakarą apie 20-tą val. pareigūnai gavo pranešimą, kad Molėtų plentu įtartinai važiuoja automobilis „Mazda“. Pareigūnai nuvyko nurodyta kryptimi. Sustabdę įtarimų žmonėms sukėlusį automobilį „Mazda“ nė netikrinę užuodė stiprų alkoholio kvapą, sklindantį nuo vairuotojo. Iš automobilio išlipęs vyras buvo basas. Jis nė nebandė meluoti, kad gėrė. Alkoholio matuoklio rodmenimis, jis gėrė nemažai - nustatytas 3,30 prom. girtumas. Vairuotojas pareigūnams pasipasakojo, kad gerdamas malšina skyrybų skausmą. Vyras neprarado vilties sulaukti pareigūnų malonės ir ėmė siūlyti kyšį. Po perspėjimo, kad tai už tai jam gresia baudžiamoji atsakomybė, vyras padėjo 35 eurų kyšį.

Po tokio pasivažinėjimo jam teks atsisveikinti su vairuotojo pažymėjimu ir baudžiamoji atsakomybė už bandymą papirkti pareigūnus.

Kelių policijos reidai rengiami ne tik Lietuvoje. Policijos departamentas informavo, kad rugpjūčio 17-23 dienomis Lietuvos ir daugelio Europos šalių policija vykdys transporto priemonių važiavimo greičio kontrolės priemones. Šią prevencinę priemonę inicijavo Europos kelių policijos tinklas TISPOL.