Policijos departamentas informuoja, kad rugpjūčio 11 d. 14 val. 42 min. buvo gautas pranešimas, kad Vilniaus r., Ažulaukės k., Tyliojoje g., neblaivus buvęs 35-erių metų sugyventinis triukšmauja ir konfliktuoja. Į įvykio vietą atvykus policijos pareigūnams, asmuo buvo pasišalinęs.

Tą pačią dieną apie 16 val. 10 min. Vilniaus r., Ažulaukės k., buvo sustabdytas automobilis „Jeep Grand Cherokee“, kurį vairavo minėtas vyras.

Vyras, išlipęs iš automobilio, iš šalia stovinčio Vilniaus apskr. VPK Patrulių rinktinės patrulio dėtuvės ištraukė elektros impulsinį prietaisą „Taser X 26“ ir nusitaikė į pareigūną.

Panaudojus spec. priemonę (ašarines dujas), vyras, rankoje laikydamas elektros impulsinį prietaisą, pradėjo bėgti, o patrulis, besivydamas, perspėjo jį dėl ginklo panaudojimo ir iššovė iš tarnybinio pistoleto į viršų. Pareigūnui pasivijus ir susigrūmus su vyriškiu, pastarasis prieš pareigūną panaudojo elektros impulsinį prietaisą, tačiau buvo sulaikytas.

Įtariamais neblaivus (1,87 prom. alkoholio) vyras uždarytas į areštinę. Patrulis dėl plaštakos sumušimo, suteikus medicinos pagalbą, gydomas ambulatoriškai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 286 str.