Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, pirmadienį, apie 12.27 val., Trakų rajono ugniagesiai skubėjo į Valų kaimą. Atvykus skenduolis plūduriavo upėje, 20 m nuo kranto. Paruošus gelbėjimo valtį, skenduolis ištrauktas.

Antras vyras nuskendo Kaune, apie 15.38 val. policijos pareigūnai ugniagesių paprašė pagalbos: Šilainiai, Berlainių g., Romainių tvenkinyje jau buvo ieškoma skenduolio.

Atvykus gelbėtojams skenduolis buvo iškilęs į paviršių. Krante perduotas medikams, tačiau padėti jam jai niekas negalėjo - medikai konstatavo vyro (g. 1946 m.) mirtį.

Bene skaudžiausia nelaimė įvyko apie 18.11 val. Mažeikiuose. Pavenčių g., Ventos upėje maudėsi mergina ir jaunas vyras. Abu ėmė skęsti. Skendusią merginą išgelbėjo gyventojai, tačiau vyriškio jie nebematė. Atvykę gelbėtojai tuoj pat į vandenį nuleido valtį ir pradėjo paiešką.

18.35 val. į pagalbą iškviesti Telšių narai. Ventos upėje, 50 m nuo kranto ir iš 3 m gylio, ištrauktas skenduolis (g. 1991 m.). Valtimi jis parplukdytas į krantą.