Muitinės atstovai praneša, kad šeštadienį, rugpjūčio 8 d., apie 11 val. 30 min. Šalčininkų kelio poste buvo patikrintas tranzitu per Lietuvą į Lenkiją važiavęs krovininis vilkikas „Daf“, vairuojamas Baltarusijos piliečio V. D. Pareigūnams patikrinus krovinį – kartono ritinius, paaiškėjo, kad minėtais ritiniais tėra apkrautas vilkiko puspriekabės galas – į likusią erdvę buvo aklinai prigrūsta cigarečių kontrabandos dėžių.
Kontrabandininkai rūkalų stengėsi prikrauti kuo daugiau – cigarečių pakeliais buvo užpildytas ne tik kiekvienas didesnis plyšis ar tarpas, jų prikimšta net ir į ritinių vidurį.
Iš viso muitininkai puspriekabėje aptiko apie 550 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių „Fest“, kurių vertė su privalomais mokėti mokesčiais – 1 mln. 430 tūkst. eurų.

Vairuotojas V. D. negalėjo paaiškinti iš kur jo automobilyje atsirado toks milžiniškas kiekis cigarečių – jis buvo sulaikytas dviem paroms. Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos (BK 199 str. 1 d.) ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis (BK 199 – 2 str. 1 d.). Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokurorai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)