VSAT informuoja, kad sekmadienį popiet pasieniečių Aviacijos rinktinės pareigūnai gavo prašymą iš kolegų policijoje pakartotinai padėti ieškoti dar liepos 30-osios vakare iš namų išėjusios ir negrįžusios 69-erių metų Kelmės gyventojos.

Šios moters VSAT orlaivis ir gausios antžeminės pajėgos ieškojo ir šeštadienį, tačiau tuomet paieškos buvo bevaisės.

Šįkart pasieniečių sraigtasparnio „Eurocopter EC 120 Colibri“ pilotų paprašyta išžvalgyti vietovę tarp Kelmės rajono Medsodžių ir Trainaičių kaimų. Čia taip pat netoliese plyti sunkiai pravažiuojamas Tytuvėnų tyrelio durpynas.

Kaip įprasta tokiais atvejais, paieškose iš oro dalyvavo ir vietinis policijos pareigūnas, palaikęs ryšį su ant žemės likusiais kolegomis. Šįkart paieškos ilgai netruko – dingusią moterį pasieniečių orlaivio įgula plika akimi pastebėjo gulinčią nuošalioje laukymėje labai aukštoje žolėje.

Kelmės gyventoja nejudėjo, tačiau iš netoliese nusileidusio sraigtasparnio išlipę pareigūnai įsitikino, kad ji tik labai kietai įmigusi.

Moterį pasieniečiai įkėlė į orlaivį ir parskraidino į Kelmę, kur miesto stadione jų jau laukė greitosios pagalbos automobilis. Kelmiškė perduota medikams.

Sekmadienį vakare „kolibrio“ įgula sėkmingai grįžo į savo bazę Paluknyje, Trakų rajone.