Penki vairuotojai buvo išgėrę, tačiau neviršijo leidžiamos ribos. Vienas jų tik per plauką išsaugojo vairuotojo pažymėjimą - „Mercedes“ vairavusiam vaikinui nustatytas 0,40 prom. neblaivumas. Pritaikius įstatymo numatytą paklaidą, gavosi, kad lemiama riba neperžengta. Jei vaikinui būtų buvę nustatyta 2 šimtosiomis promilės daugiau, jam būtų grėsęs vairuotojo pažymėjimo netekimas ir bauda.

Įžūlumu ar visišku atsipalaidavimu nustebino dviratininkas, būrio policininkų akivaizdoje Pylimo ir Klaipėdos gatvių sankryžą pervažiavęs degant raudonam šviesoforo signalui. Vaikinas buvo blaivus, baudą jis gavo tik už šviesoforo signalų nepaisymą.

Sustabdžius „Mercedes“ su užsienietiškais numeriais, kuriuo važiavo 33 metų italas ir trys neblaivios merginos, paaiškėjo, kad vyras neturi vairuotojo pažymėjimo (palikęs namuose). Italas vis prašė pareigūnų leisti jam nuvažiuoti į netoliese esančius namus ir atvežti pažymėjimą. Merginos irgi stengėsi įkalbėti policininkus. Susinervinusi italo draugė vis kartojo, kad jos tėvas policininkas. O jos draugės geros nuotaikos neprarado, viena jų bandė sušvelninti situaciją pasakodama, kaip jai patinka uniformuoti vyrai, paskui pateikė pasiūlymą pareigūnui: „Aš būsiu tavo žmona, nebūk piktas!“. Bet pareigūnas šiuo pasiūlymu nesusigundė, todėl daili mergina juokdamasi jį pavadino „piktu keksu“.

Galų gale italo vairuotojo pažymėjimas buvo atvežtas ir kompanija nuvažiavo toliau.

Vienam iš reide dalyvavusių Kelių patrulių rinktinės ekipažų tą naktį teko du kartus važiuoti į pagalbą kolegoms iš Patrulių rinktinės, kad nustatytų sulaikytų vairuotojų girtumą ir surašytų protokolus.

Apie įtartinai važiuojantį „Lexus“ pranešė kitas vairuotojas. Jis įtartinąjį sekė ir pranešinėjo policijai, kur tas važiuoja. Patruliai nurodytą automobilį pasivijo už Gariūnų. Vairuotojui nustatytas 1,48 prom. girtumas.

Kitas buvo sulaikytas Ozo gatvėje. Į iškvietimą važiavę patruliai pamatė iš Gelvonų g. į Ozo g. zigzagais išvažiuojantį „VW Passat“, automobilis vos neužvažiavo ant šaligatvio. Ozo gatve mašina vos judėjo - važiavo maždaug 20 km/val. greičiu. Į iš paskos važiuojantį policijos automobilį su įjungtais švyturėliais vairuotojas nereagavo. Jis kurį laiką nekreipė dėmesio nei į švyturėlius, nei į sireną, nei į per garsiakalbį sklindantį reikalavimą sustoti.

„VW Passat“ sustojo priartėjęs prie kitos sankryžos. Išsinuomotą automobilį vairavęs Rusijos pilietis pareigūnams pareiškė alkoholio negėręs, tačiau vos išsiropštė iš mašinos. Salone ant grindų voliojosi alaus skardinės ir vyno butelis, ant sėdynės - du maišeliai su „McDonald's“ maistu.

Pasodintas į patrulių automobilį laikiną leidimą gyventi Lietuvoje turintis rusas (gim. 1987 m.) toliau tvirtino negėręs. Atvažiavus Kelių policijos pareigūnams ir atidarius dureles, už kurių buvo pasodintas sulaikytas vairuotojas, iš jo kišenės iškrito kamščiatraukis su nenuimtu vyno butelio kamščiu.

Jam buvo nustatytas vidutinis girtumas - 1,95 prom. Vyras paaiškino, kad draugė išvažiavo pas tėvus, o jis sumanė atsipalaiduoti. Užsinorėjęs valgyti, nuvažiavo į „McDonald's“. Rusas pareigūnams aiškino, kad jis labai gerai vairuoja, o zigzagais važiavo ir vos ant šaligatvio neužvažiavo ne iš girtumo ar nemokėjimo vairuoti, bet todėl, kad sankryžoje jam iš burnos iškrito cigaretė ir jam teko vairuoti ieškant jos ant grindų.

Ant Lietuvos dėl atsisakymo pratęsti leidimą laikinai čia gyventi pykstantis rusas sakė, kad rudenį jam teks grįžti į Rusiją, o ten jis gaus naują vairuotojo pažymėjimą.

Gūdžią naktį teko kviesti vertėją, kad šis oficialiai išverstų pažeidimo protokolą ir su juo supažindintų užsienietį. Tada rusas atsisakė pasirašyti bet kokius dokumentus vėl tvirtindamas negėręs ir į alkotesterį nepūtęs.

Automobilius nuomojančiai bendrovei priklausantis „VW Passat“ išvežtas į saugomą sulaikytų mašinų aikštelę.

Ukmergės gatvėje reido dalyviams įtarimų sukėlė kvapas sustabdytame BMW, kuriuo važiavo trys vaikinai. Įtarę, kad automobilyje neseniai galėjo būti rūkytos kanapės, pareigūnai atliko vaikinų ir automobilio apžiūrą.

Jokių draudžiamų dalykų jie neturėjo. Bet keistų daiktų buvo. Paaiškėjo, kad vienas iš jaunų vyrų naktį vežiojasi indelį su šlapimu (sakė ketinąs nuvežti jį tyrimams). Tarp vieno iš jų daiktų rasti į popierių suvynioti trys ar keturi ryžiai, kažkokia sudžiuvusi gėlė. Vaikinas paaiškino, kad jis domisi budizmu, o šie ryžiai ir kt. yra palaiminti, todėl juos ir nešiojasi.

Paryčiais Ukmergės gatvėje reido dalyviams neblaivi vairuotoja. 27 metų merginai, vairavusiai BMW, nustatytas 1,25 prom. girtumas. Ji vežė savo išgėrusį draugą. Pastarasis, paklaustas, kodėl leido savo neblaiviai draugei sėsti prie vairo, paaiškino: „Pati norėjo vairuoti“.