Sostinės policija pastarąją savaitę dažnai teikė visuomenei informaciją apie Vilniaus romų tabore rastus, galimai, narkotinėmis medžiagomis apsinuodijusius ir mirusius asmenis.

Liudytojų teigimu, visi mirusieji narkotines medžiagas įsigydavo tabore. Ne kartą atliktos narkotinių medžiagų ekspertizės parodė, kad anksčiau tabore pardavinėtų narkotikų (heroino) sudėtyje, kvaišalų buvo randama nedaug - vos 8 ar 10 procentų.

Taip buvo dėl didelio narkotinių medžiagų platintojų tarpininkų skaičiaus. Norėdami gauti didesnį pelną, jie skiesdavo narkotines medžiagas įvairiais priedais.

Kaip tvirtina Vilniaus policija, dabar, atlikus romų tabore paimtų narkotinių medžiagų ekspertizę, pirminiais duomenimis, buvo nustatyta, kad pardavinėjamų narkotikų (heroino) sudėtyje kvaišalų koncentracija yra nuo 30 iki 50 procentų.

Narkotikus vartojantiems asmenims, tokia neįprastai didelė kvaišalų dozės koncentracija tampa mirties priežastimi.

Vilniaus policija teigia norinti paneigti viešoje erdvėje pasirodžiusią informaciją, kad narkotinės medžiagos romų tabore yra maišomos su žiurknuodžiais.

Stiprios koncentracijos heroino atsiradimas juodojoje rinkoje yra pagrindinė narkotikų perdozavimo ir asmenų mirties priežastis.