Apžiūrint automobilį, vairuotojo porankio dėtuvėje rasti trys lankstinukai su, įtariama, „žole“.

Tuo metu nuo Sportininkų gatvės važiavęs vairuotojas, priekyje pamatęs sambrūzdį prie „Peugeot 607“, pasuko į šoną, tačiau pareigūnai jį pavijo.

Automobilio „Renault Clio“ vairuotojas Dmitrijus K., gim. 1985 m., niekada neturėjo vairuotojo pažymėjimo. Jam nustatytas nežymus girtumas – 0,29 prom. Tačiau automobilio salone rasti keli pilni švirkštai su rudos spalvos skysčiu. Be to, vairuotojo durelėse, drėgnų servetėlių pakuotėje aptikta amfetamino.

Vėliau Dmitrijus išvežtas į ligoninę. Ten patvirtinta, kad 29 metų vyriškis yra apsvaigęs nuo narkotikų. Jis ir neslėpė, kad yra susišvirkštęs narkotikų.

Apie 9.20 val. prie atidarytais langais palikto automobilio „Peugeot 607“ pasirodė jo šeimininkas Karolis S., gim. 1985 m. Mat jam paskambino iš policijos ir pasakė, kad gatvėje be priežiūros yra palikta jo mašina. Pareigūnams jis paaiškino, kad šventėje išgėrė alaus, nenorėjo vairuoti, tai ir palikęs mašiną.

Jam buvo paaiškinta, kad mašina palikta pravirais langais, o porankio dėtuvėje rasti ne tik asmens ir mašinos dokumentai, bet ir 3 gramai narkotikų. Tada Karolis pareigūnus pavadino asilais. Elgėsi arogantiškai ir įžūliai, keikėsi. Jam buvo uždėti antrankiai ir be bylos už narkotikų laikymą, piliečiui teks atsakyti už pareigūnų įžeidinėjimą. Pasipriešinimas ar valstybės pareigūno garbės ir orumo įžeidimas užtraukia baudą nuo 144 iki 289 eurų, arba gali būti baudžiama areštu nuo 15 iki 30 parų.

Abiejų narkotinių istorijų dalyviai vienas kito nepažįsta.

Beje, ir šeštadienio rytas Klaipėdos policininkams buvo turiningas. Liepojos gatvėje, prie Vasaros estrados, Kelių policijos pareigūnai vos per valandą sulaikė keturis neblaivius vairuotojus ir du neturinčius vairuotojo pažymėjimo.