Policijos ekipažas vos riedantį Šilutės plentu vilkiką pasivijo labai greitai, ties sankryža su Vingio gatve. Vairuotojas buvo girtas.

Rusijos piliečiui Jusupui E., gim. 1959 m., nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 1,41 prom. Vyriškis paaiškino, kad lėtai važiavo todėl, jog nenorėjo užkliūti už kitų mašinų bei nenorėjo pravažiuoti pro autoservisą. Kažkas buvo atsitikę su važiuokle.

Policijos pareigūnai piliečiui Jusupui pradėjo rašyti protokolą. Buvo iškviesti techninės pagalbos vyrai, kurie turėjo vilkiką su kroviniu nuvairuoti iki policijos saugomų automobilių stovėjimo aikštelės.

Tuo metu Jusupas pareigūnų paprašė, kad šie leistų nueiti iki vilkiko kabinos. Ten yra telefonas. Jis paskambins šefui arba kitam vairuotojui. „Tik neatimkit vilkiko“, – maldavo Jusupas.

Pareigūnai Jusupui geranoriškai leido nueiti iki kabinos. Ir čia Jusupas sugudravo. Kai jis dingo iš pareigūnų akiračio, mikliai susistabdė pro šalį, antra eismo juosta važiavusį, taksi automobilį ir nurūko Šilutės plentu tolyn.

Policijos patrulių ekipažas, įjungęs sirenas ir švyturėlius, taksi pavijo tik prie Baltijos prospekto ir Šilutės plento žiedinės sankryžos.

Parvežtas prie vilkiko Jusupas pradėjo kalbėti kitaip. Policijos veiksmus pavadino „policeiskū bespredelu“ (policijos savivale). Sužinojęs, kad jo laukia 300 ar 400 eurų bauda, jis tik nusijuokė. Sakė, visus apmėtys eurais ir toliau važinės po Lietuvą.

Jis buvo supažindintas ir su tuo, jog iš jo metams bus atimtas vairuotojo pažymėjimas. Jis aplinkinius išvadino juokdariais, teigdamas, kad jis pasidarys kitą vairuotojo pažymėjimą ir toliau važinės po Lietuvą, o Rusijoje niekas vilkikų vairuotojų nejudina ir netikrina.

Jusupas policijos pareigūnus ragino greičiau pildyti jo dokumentus, nes jam reikia nueiti iki kabinos ir įsipilti šimtą gramų. Antrą kartą niekas jam nueiti iki vilkiko kabinos nebeleido.

Vilkikas uždarytas į policijos saugomų automobilių aikštelę. Pats Jusupas paprašė, kad jį policijos pareigūnai nuvežtų iki artimiausios degalinės. Jis ten turi kai ką nusipirkti.