Valstybės sienos apsaugos tarnyba informuoja, kad 6.48 val. Pasieniečių skuterio "Boomeranger" įgula pradeda paiešką Kuršių marių pakrantės ruože. Šios plaukiojimo priemonės maža grimzlė leidžia priplaukti arti marių kranto.

Nelaimė įvyko Šilutės rajone, Kintų seniūnijoje, Kuršių marios. 14.23 val. ugniagesiai gelbėtojai gavo pranešimą, kad Kuršių mariose, ties Ventės ragu, nuskendo jachta, kurioje, įtariama, liko moteris.

Du piliečius iš skęstančios jachtos išgelbėjo žvejai. Narus iki jachtos nuplukdė pakrančių apsaugos rinktinės greitaeigis kateris „Boomeranger“. Atvykus jachta buvo nuskendusi, matėsi tik 1,5 m stiebas. Dėl stipraus bangavimo laivas negalėjo inkaruotis. Pavykus stabilizuoti katerį, 16.36 val. narai pradėjo skenduolio paieškos darbus. 17.08 val. narai paieškos darbus baigė.

Žvalgyba buvo atlikta 3 km nuo kranto atstumu, 4-5 m gylyje, aplink jachtą. Dėl blogo matomumo dalinai apžiūrėtas jachtos vidus, skenduolis nerastas. Paiešką tęsia du pakrančių apsaugos rinktinės greitaeigiai kateriai ir Jūrų gelbėjimo koordinavimo centro sraigtasparnis.

Prie paieškų iš karto prisijungė ir Pakrančių apsaugos rinktinės (PAR) pareigūnai bei Neringos užkardos pasieniečiai. Nelaimės vietoje dirbo ir Krašto apsaugos ministerijos (KAM) sraigtasparnis. "Aro" narai jau temstant nėrė dar kartą apieškoti jachtos, tačiau oro sąlygos buvo per daug pavojingos, tad antrą jachtos apžiūrą teko nutraukti.

Paieškos komanda dirbo iki išnaktų. VSAT 01.20 val. informavo, kad pasieniečiai iš sraigtasparnio termovizorine įranga išžvalgė visą Kuršių marių ir jų pakrantės plotą, kur atsižvelgiant į vėjo kryptį bei kitas aplinkybes galėjo būti dingusios moters kūnas. Jis nerastas.
Toliau vykdyti paiešką iš oro jau buvo nebetikslinga, tad nuspręsta, kad "Eurocopter 135" įgula grįžta į VSAT Aviacijos bazę Paluknyje (Trakų raj.). Paryčiais prašvitus planuojama paiešką tęsti pasieniečių plaukiojimo priemonėmis.

Šilutės policijos komisariate trečiadienį pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl be žinios dingusio asmens.

8.40 Į Uostadvarį vyksta VSAT vadas Renatas Požėla, "Aro" ir ugniagesių gelbėtojų narai. Planuojama, kad jie netrukus VSAT Pagėgių rinktinės laivu "Baltic 95" vėl išplauks į marias, kur yra nuskendusi jachta. Čia bus atnaujinta paieška po vandeniu.

Papildyta: 9.50 val. VSAT atstovai trečiadienį po nelaimės buvo susisiekę su dingusiosios dukra, o ketvirtadienį ryte jai paskambino pasieniečių vadas R. Požėla. Buvo informuota, kokia yra situacija, kokie darbai buvo atlikti ir kokie numatomi. VSAT vadovybė artimuosius ir toliau nuolat informuos apie visus pasieniečių veiksmus ieškant 61-erių marijampolietės.

VSAT informavo, kad sąlygos paieškai po vandeniu, kaip ir trečiadienį, nėra palankios - šiuo metu bangavimas nelaimės vietoje siekia apie 1,2 metro, vėjo stiprumas apie 10 metrų per sekundę.

Pasieniečių vykdomi darbai nuolat derinami su Karinių jūrų pajėgų (KJP) jūrų gelbėjimo koordinavimo centru.

10.50 val. Laivas "Baltic 95" priplaukia prie nuskendusios jachtos, kur nuo trečiadienio budi pasieniečių laivo "Madeleine" įgula. Netrukus narai pradės jachtos apžiūrą.

10.55 val. "Aro" ir ugniagesių galbėtojų narai nyra po vandeniu.

11.15 val. Narai jachtoje aptiko žmogaus kūną. Pradedami iškėlimo darbai.

11.20 val. VSAT vadas R. Požėla telefonu iš įvykio vietos susisiekė su 61-erių marijampolietės artimaisiais ir visų pasieniečių vardu pareiškė užuojautą dėl tragedijos.

VSAT informuoja, kad nelaimės vietoje esantis pasieniečių vadas R. Požėla nuoširdžiai dėkoja policijos rinktinei "Aras", uniagesiams gelbėtojams, KJP jūrų gelbėjimo koordinavimo centrui, Klaipėdos universitetui, Šilutės policijai, kariškiams, VSAT Pakrančių apsaugos ir Aviacijos rinktinėms bei visiems kitiems, prisidėjusiems vykdant paieškos ir gelbėjimo darbus ir suteikusiems pagalbą aiškinantis tragedijos aplinkybes.

11.35 val. moters kūnas pasieniečių skuteriu "Boomeranger" jau buvo gabenamas į Uostadvarį. VSAT laivais į Uostadvarį taip pat grįžta pasieniečių vadas R. Požėla ir narai.