Pirmadienį vakare VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, apie kilometrą nuo sienos su Lenkija, stabdė ką tik iš šios šalies įvažiavusį visureigį „Mercedes Benz ML 320“ vokiškais numeriais. Jo vairuotojas nepakluso šalikelėje stovėjusių uniformuotų pasieniečių reikalavimui ir pro juos pravažiavęs milžinišku greičiu nulėkė Kalvarijos kryptimi, praneša VSAT.

Pasieniečiai apie įvykį iškart informavo Kalvarijos ir Lazdijų policijos pareigūnus ir nusivijo bėglį. Jo gaudynės rezultatų nedavė.

Antradienio naktį Lazdijų rinktinės pasieniečiai gavo žinių iš Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato. Policininkai informavo, kad į Bendrąjį pagalbos centrą (BPC) paskambino asmuo, prisistatęs Lietuvos piliečiu ir neslėpęs savo vardo bei pavardės. Jis papasakojo, kad vairavo visureigį „Mercedes Benz“, o stabdomas pasieniečių nuo jų pabėgo. Vyras taip pat informavo BPC, kad sprukdamas nesuvaldė automobilio, pasiklydęs įvažiavo į griovį, todėl jam reikalinga pagalba.

Į nurodytą vietą iškart išskubėjo Kalvarijos užkardos pasieniečiai. Jie pradėjo tikrinti apytikslę vietą, kurioje anksčiau buvo fiksuotas bėglio skambutis. Vienas pasienietis, iš BPC gavęs pagalbos prašiusio asmens telefono numerį, juo paskambino. Atsiliepęs vyras patvirtino turįs bėdų. Tuomet VSAT pareigūnas paprašė jo apibūdinti ir patikslinti vietovę, kurioje vyras yra. Pašnekovas buvo atviras ir tai padarė. Neišsidavęs, kas esąs, pasienietis pažadėjo netrukus atvykti.

Netrukus javų lauke netoli Kalvarijos savivaldybės Pelucmargių kaimo, apie 2 kilometrus nuo kelio Kaunas–Marijampolė–Suvalkai, pasieniečiai sulaikė 20-metį panevėžietį, su kuriuo ką tik bendravo telefonu.
Netoliese miške pasieniečiai rado ir 2007 m. laidos „Mercedes Benz ML 320“, kuris, kaip vėliau nustatyta, Vokietijoje yra ieškomas kaip pavogtas. Nuo čia iki tos vietos, kur iš Lenkijos įvažiavusį visureigį stabdė VSAT pareigūnai, yra apie 6 kilometrus. Ant visureigio buvo kitam automobiliui išduoti vokiški numeriai.

Automobilyje pasieniečiai aptiko dar du komplektus vokiškų numerių: tikruosius ir dar vieno automobilio.

Paaiškėjo, kad sprukdamas nuo pasieniečių panevėžietis pabūgo plentu lėkti į Lietuvos gilumą, todėl nusuko miško keliuku. Čia jis pradūrė abu dešinės pusės ratus ir užstrigo. Svetimoje vietoje atsidūręs ir paklydęs vyras tuomet kreipėsi pagalbos.

Panevėžietį pasieniečiai sulaikė ir dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo bei realizavimo pradėjo ikiteisminį tyrimą. „Mercedes Benz ML 320“ saugomas Kalvarijos užkardoje.