Tai švelnesnis nuosprendis negu mirties bausmė, kurios reikalavo kaltintojai, rašo thejakartapost.com.

Pirmininkaujantis teisėjas Indra Cahya teigė, kad M. Verikas buvo pripažintas kaltu dėl narkotikų ir draudžiamų medžiagų įstatymo 114 ir 115 straipsnių pažeidimo.

„Teismas teisiamajam skiria kalėjimo iki gyvos galvos bausmę ir nurodo toliau tęsti laisvės atėmimo bausmę“, - ketvirtadienį per baigiamąjį teismo posėdį sakė teisėjas.

Savo nuosprendyje teisėjų kolegija teigė, kad kaltinamojo nusikaltimas buvo atskleistas tuomet, kai 2014 metų gruodžio 14 dieną muitinės ir akcizų tarnybos pareigūnai sulaikė lietuvį Kualanamu tarptautiniame oro uoste kuprinėje ir nedidelėse rankinėse nešantis kristalinį metamfetaminą.

449 g metamfetamino buvo rasti moteriškoje sidabro spalvos rankinėje, 406 g – raudonos spalvos rankinėje, 415 g – rudoje rankinėje, o 2,02 kg – kuprinėje.

Kaltinamasis metamfetaminą gabeno iš Kvala Lumpūro Malaizijoje.

Teisėjas pažymėjo, kad šioje byloje nebuvo jokių lengvinančių aplinkybių.

Sunkinančiais veiksniais tapo tai, kad M. Veriko veiksmai buvo nukreipti prieš Indonezijos vyriausybės kovą su narkotikais, be to, jis trukdė teismui, sakė teisėjas.

Klausydamas nuosprendžio teisiamasis, kuris per teismo procesą dažnai atrodydavo įsitempęs, jautėsi nudžiugęs. Per vertėją Geraldą Siahaaną jis nurodė, kad sutinka su jam skirta bausme.

„Priimu ją, pone teisėjau“, - pasakė jis.

M. Verikas teigė esąs laimingas, kad nebuvo nubaustas mirties bausme, ir pridūrė, kad prokurorės siūlyta mirties bausmė būtų buvusi per griežta.

„Džiaugiuosi“, - sakė lietuvis, kol buvo vedamas į laikiną kamerą teismo rūmuose.

Prokurorė Dwi Melly Nova tvirtino, kad apsvarstys galimybę nuosprendį apskųsti. „Apsvarstysiu tai, pone teisėjau“, - teisme sakė ji.

Policija anksčiau įspėjo vyriausybę ir visuomenę, kad Medanas yra tapęs tarptautinių grupuočių narkotikų kontrabandos centru.

Praėjusių metų vasarį Medano apygardos teismas vienam Malaizijos policininkui už 0,5 g kristalinio metamfetamino gabenimą per Polonijos tarptautinį oro uostą Medane skyrė ketverių metų laisvės atėmimo bausmę.

2014 metų gegužę Medano muitinės ir akcizų tarnyba Kualanamu oro uoste sulaikė vieną tailandietę, kuri mėgino pravežti metamfetaminą, slėpdama jį savo batų paduose ir kūno viduje.