23.11 val. Kalvarijų gatve važiavęs žmogus pareigūnams telefonu pranešė, jog mato centro link įtartinai važiuojantį automobilį „Ford Fiesta“ - vairuotojas gali būti girtas. „Ford“ važiavo be šviesų, vingiavo po gatvę.

Apie 23.30 val. Gedimino prospekte šį automobilį pastebėjo patruliai. Tačiau „Ford“ vairuotojas nepakluso nurodymui sustoti, nulėkė į čia pat esančią Jogailos gatvę ir iškart į ją „neįtilpo“ - prie Vengrijos ambasados šonu kliudė stovinčius „VW Sharan“ (su diplomatiniais numeriais, priklauso Vengrijos ambasadai). O už keliolikos metrų trenkėsi į stovintį „VW Golf“. Tai „Ford“ vairuotojo nesustabdė.

Iš Jogailos gatvės jis, važiuodamas dideliu greičiu, pasuko į A. Smetonos gatvę ir iškart trenkėsi į stovintį „VW Touran“. Pastarasis nuo smūgio trenkėsi į greta stovėjusį „Toyota Carina“. 

Čia „Ford“ vairuotoją sučiupo policijos patruliai: ištraukė iš automobilio ir surakino antrankiais.

Paaiškėjo, kad Nikolajus R. (gim. 1988 m.) neturi teisės vairuoti ir yra girtas (1,17 prom.). O automobilis, kurį jis vairavo, neapdraustas civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu, neatlikta techninė apžiūra.


Dėkojame DELFI skaitytojui už nuotrauką ir vaizdo medžiagą.