Policija informuoja, kad su įkalčiais sulaikyti du su organizuotu nusikalstamumu susiję Latvijos Respublikoje gyvenantys vyrai.

Ikiteisminis tyrimas dėl Latvijoje gyvenančių asmenų pradėtas, gavus kriminalinės žvalgybos informacijos, jog du Rygos miesto gyventojai ieško šaunamųjų ginklų ir šaudmenų pirkėjų. Gauta duomenų, kad pardavėjai siūlė įsigyti 4 šaunamuosius ginklus su garso ir liepsnos slopintuvais.

2015 m. birželio mėn. pradžioje Pasvalio r. įtariamieji buvo sulaikyti po to, kai pardavė pirkėjams TT sistemos pistoletą, 3 „Nagant“ sistemos revolverius su garso ir liepsnos slopintuvais bei 87 šovinius.

Nusikalstamo sandorio dalyvius sulaikė Lietuvos policijos Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojai.

Įtariamieji buvo uždaryti į Klaipėdos apskrities VPK areštinę, jiems pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis dideliais kiekiais bei šaunamųjų ginklų ir šaudmenų kontrabandos. Įtariamiesiems paskirta kardomoji priemonė – suėmimas.

Šaunamuosius ginklus ir šaudmenis tiria Lietuvos policijos kriminalistinių tyrimų centro specialistai.

Ikiteisminio tyrimo metu tikrinama versija dėl suimtų įtariamųjų galimo prisidėjimo prie kitų Lietuvos Respublikoje įvykdytų nusikaltimų, tarp jų – ir prie 2014 m. gegužės mėn. kelyje Palanga-Klaipėda įvykdyto ginkluoto užpuolimo, kurio metu vienas vyras buvo nužudytas, o kitas sužeistas. DELFI primena, kad šūviai paleisti į UAB „Askoldas“ bendrasavininką Vladislavą Polegoško ir vadovą Valerijų Fedorcovą. Per užpuolimą V. Polegoško nušautas, V. Fedorcovas buvo sunkiai sužalotas. Įtariama, kad įvykdyta užsakomoji žmogžudystė.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

LR BK už šaunamųjų ginklų ir šaudmenų kontrabandą numato laisvės atėmimą nuo 3 iki 10 metų.

LR BK už neteisėtą disponavimą šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis numato laisvės atėmimą nuo 4 iki 8 metų.