Prokuratūra informuoja, kad į Panevėžio apygardos teismo teisiamųjų suolą sės 4 kaltinamieji – 47 metų šakietis R. S., 34 metų vilnietis R. B. bei Panevėžyje gyvenantys 30-metis J. S. ir 35 metų S. R. Pastarajam pateikti kaltinimai pasinaudojus asmens priverstinėmis paslaugomis (lytiškai santykiavus su nukentėjusiąja), o likę trys kaltinami prekyba žmonėmis organizuotoje grupėje.

Be to, J. S. taip pat kaltinamas seksualiai pasinaudojęs nukentėjusiąja bei įgijęs ir realizavęs dvi netikras 100 eurų kupiūras – galimai atsiskaitęs jomis kaimo parduotuvėje ir už taksi paslaugas.

Kaltinamieji kitame Lietuvos rajone gyvenančią moterį šių metų pradžioje atvežė į Panevėžį, apgyvendino viešbutyje ir planavo, kaip ją išgabenti į Airiją, kur ji būtų turėjusi verstis prostitucija. Įtariama, kad per tą laiką ji kelis kartus buvo priversta tenkinti kai kurių kaltinamųjų seksualinius įgeidžius.

Išvežti nukentėjusią į užsienį sutrukdė įtariamuosius sulaikę Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato tyrėjai, o jam vadovo Panevėžio apygardos prokuratūros ONKT skyriaus prokuroras Rimantas Vagrys. Prokuroro teigimu, savalaikiai ir profesionalūs policijos pareigūnų veiksmai sudavė stiprų smūgį prekeiviams žmonėmis ir sutrukdė išvežti jauną moterį į sekso vergiją užsienyje.

„Labai svarbus ir epizodas su netikrais eurais. Šis atvejis, pareigūnų išaiškintas praėjus vos dviem savaitėms po euro įvedimo Lietuvoje, greičiausiai užkirto kelius didesniam netikrų eurų srautui į mūsų šalį“, – sakė prokuroras R. Vagrys.

Už prekybą žmonėmis organizuotoje grupėje Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimo bausmę nuo 4 iki 12 metų.