Į įvykio vietą tuoj pat buvo iškviesti medikai, atskubėjo ir pranešimą gavę policijos pareigūnai bei ugniagesiai.

Apie nelaimę bendruoju pagalbos telefonu pranešta 17.11 val. Skambinę žmonės nurodė, kad medis sužalojo žmogų.

Iki gelbėtojų atvykimo nukentėjusi kavinės darbuotoja (apie 22 m. amžiaus) dėl galvos traumos išvežta į ligoninę. Iš kavinės išvesti žmonės: 15 lankytojų ir 5 darbuotojai.

„Tie medžiai buvo apgenėti, jie ne mūsų teritorijoje, tačiau užvirto ant pagrindinio pastato. Kiek mane informavo, darbuotoja nebuvo praradusi sąmonės, - DELFI sakė Įmonės „Amber Food“ (jai priklauso kavinė, - DELFI past.) UAB vadovas Gediminas Balnis. - Mes visada pirmiausia rūpinamės darbuotojais".

Netrukus žinių iš medikų sulaukęs G. Balnis DELFI informavo, kad darbuotoja, laimei, nebuvo stipriai sužalota, ji nepatyrė lūžių. 

Lina Nikonovaitė, „Amber Food“ rinkodaros vadovė išplatintame pranešime nurodė: „Kol kas nežinome tikslių šios nelaimės priežasčių ir padarinių – viskas įvyko ką tik, tad situaciją aiškinamės. Pagal reikalavimus, iš savivaldybės gaunant leidimą lauko terasoms, restoranas turi tvarkyti ir prižiūrėti prekybos vietą ir teritoriją aplink ją: surinkti šiukšles, reguliariai išvalyti lauko šiukšliadėžes, atlikti kitus aplinkos švarinimo darbus, tačiau už parko teritoriją ir jos priežiūrą atsakingas Vilniaus savivaldybės Želdinių skyrius. Pirminėmis žiniomis, krintantis medis kliudė terasos stoginę, nuvertė iškabas, sulaužė skėčius – šiuo metu įvykio vietoje mūsų draudimo bendrovė skaičiuoja nuostolius, tad tikslios žalos pasakyti dar negaliu. Skaudžiausia, kad per incidentą nukentėjo mūsų darbuotoja – šiuo metu medikai ją apžiūri ir suteikia pirmąją medicininę pagalbą, kitų aukų pavyko išvengti. Žinoma, pasirūpinsime savo sužeista darbuotoja, jai suteikdami visokeriopą pagalbą. Porą kartų per metus savo darbuotojams rengiame mokymus, kaip elgtis kritinėse situacijose, kad įvykus nelaimei, kuo skubiau būtų suorganizuota visa įmanoma pagalba. Nukritus medžiui, darbuotojai iškvietė policiją ir medikus, iš terasos evakavo klientus, kad dar skaudesnių nelaimių būtų išvengta“.