Socialiniame tinkle „Facebook“ apstu trumpų vaizdo įrašų, kuriuose A. Šimėnas lietuvių ir rusų kalbomis dėsto savo mintis – įrašuose begalė keiksmažodžių. Grasinimai žeriami moterims, netradicinės seksualinės orientacijos žmonėms. Ypač didelis dėmesys skiriamas pedofilams.

Anot A. Šimėno, nemažai esą apie seksualines mažumas ir ką jie daro, būdami už grotų, sužinojęs ir iš Daktarų gaujos lyderiu tituluojamo Henriko Daktaro.

„Klausimas: ar šis žmogus nėra pavojingas visuomenei? Ar neturėtų juo susirūpinti psichiatrai? Iš viso, ar tokios nestabilios psichikos žmogus gali vairuoti? O gal tai jumoras, menas? Apdainuoti, kaip nori žudyti vaikus, teisiškai kaip ir nebuvo galima, bet visuomenės veikėjai, tai priėmė kaip meną, kaip jumorą... Gal ir šis juokauja? Gal jis menininkas? Gal būt atsirastų prodiuserių, kurie pagal jo skelbiamus video postus, sukurtų nuostabias dainas, kaip daužomos moterys ir žudomi gėjai?“ - rašė „Facebooke“ A. Šimėno vaizdelius aptikęs DELFI skaitytojas.

„Facebook“ paskyroje nurodyta, o viename iš video ir pats A. Šimėnas pripažįsta, kad dirba tolimųjų reisų vairuotoju. Akivaizdu, kad dauguma vaizdelių filmuota vilkike.

DELFI skaitytojo surasti filmukai sudomino ir policiją. Pareigūnai patikino, kad į asmens filmuotus ir išplatintus pareiškimus socialiniame tinkle bus pažiūrėta rimtai ir imtasi atitinkamų veiksmų.

Už nesantaikos kurstymą numatyta baudžiamoji atsakomybė. Kodekse pažymima, kad: 

1. Tas, kas turėdamas tikslą platinti gamino, įsigijo, siuntė, gabeno, laikė dalykus, kuriuose tyčiojamasi, niekinama, skatinama neapykanta ar kurstoma diskriminuoti žmonių grupę ar jai priklausantį asmenį dėl lyties, seksualinės orientacijos, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų arba kurstoma smurtauti, fiziškai susidoroti su tokia žmonių grupe ar jai priklausančiu asmeniu, arba juos platino, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų; 

2. Tas, kas viešai tyčiojosi, niekino, skatino neapykantą ar kurstė diskriminuoti žmonių grupę ar jai priklausantį asmenį dėl lyties, seksualinės orientacijos, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų; 

3. Tas, kas viešai kurstė smurtauti, fiziškai susidoroti su žmonių grupe ar jai priklausančiu asmeniu dėl lyties, seksualinės orientacijos, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų arba finansavo ar kitaip materialiai rėmė tokią veiklą, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų; 

4. Už šiame straipsnyje numatytas veikas atsako ir juridinis asmuo.

Kuri pritaikoma straipsnio dalis, sprendžia tyrimą atliekantys teisėtvarkos atstovai.

DELFI primena, kad A. Šimėnas buvo teisiamas garsiojoje Daktarų byloje, tačiau 2012 metų spalį dingo, kai prokurorai pasiūlė jį įkalinti 13 metų. Socialiniame tinkle A. Šimėnas nurodo, kad nuo tų pačių metų, kai dingo iš Lietuvos teisėsaugos akiračio - 2012 metų - dirba užsienyje.

A. Šimėnas, pravarde Kiška, buvo kaltinamas dalyvavęs Arvydo Mučinsko nužudyme – Mačialka buvo mirtinai sumuštas 1994 metais garsiosios „Vilulos“ sporto salėje. Vėliau egzekucija pratęsta miške, kur ir buvo užkastas A. Mučinsko lavonas. Prokurorams nepavyko įrodyti, kad egzekucijoje miške dalyvavo ir Kiška. Tokiu būdu A. Šimėnui kaltinimai iš nužudymo perkvalifikuoti į fizinio skausmo sukėlimą, o dėl senaties šių metų vasarį byla buvo nutraukta.