DELFI primena, kad birželio 16 d. Švedijos Skaraborgo teismas leido suimti tris įtariamuosius: 31 m. ir 35 m. broliai įtariami L. Holm nužudymu, o vyresniojo brolio žmona – nusikaltimo slėpimu. Tiesa, jai suėmimas buvo taikomas tik savaitę.

Portalas expressen.se praneša, kad antradienį dar kartą teismas sprendė dėl broliams skirtos kardomosios priemonės. Vyresnysis brolis paliktas už grotų. Dėl jaunesniojo teismas priėmė kitokį sprendimą - jis paleidžiamas į laisvę, tačiau, kaip skelbia expressen.se, įtarimai jam nepanaikinti.

Anot Švedijos prokuratūros, įtarimai vyresniojo brolio atžvilgiu sustiprėjo: juos, be kitų dalykų, sustiprino teismo ekspertizės įkalčiai, pranešime spaudai pažymėjo vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Lars-Goran Wennerholmas.

Taip pat tyrimo metu įtarimai jaunesniojo brolio atžvilgiu susilpnėjo ir prokuratūra neįžvelgė reikalo laikyti jį už grotų, rašo svetainė dn.se.

17 metų Lisa Holm dingo birželio 7 dieną, kai baigė darbą vienoje kavinėje. Kelias dienas jos intensyviai ieškojo policija ir savanoriai. Birželio 13 dienos naktį buvo rasti merginos palaikai. Iki šiol tiksliai nežinoma, kas įvyko, ir kokia yra tiksli jos mirties priežastis.

Penktadienį buvo gautos preliminarios autopsijos išvados, bet prokuratūra jų neatskleidžia.

Radus L. Holm palaikus, buvo sulaikyti du broliai iš Lietuvos ir viena moteris. Lietuviai buvo sulaikyti dėl įtarimų nužudymu. Moteris, ištekėjusi už vyresniojo brolio, buvo sulaikyta tik dėl įtarimų dangsčius nusikaltėlį. Po savaitės ji buvo paleista. L. G. Wennerholmas nurodė, kad įtarimai liko, tačiau jie buvo per silpni, kad leistų laikyti įtariamąją už grotų.