Pasistengti pasiekti tai, apie ką svajoja, K. Stasaitis dar turės laiko – Vilniaus miesto apylinkės teismas atsisakė patenkinti Lygtinio paleidimo iš pataisos įstaigos komisijos teikimą ir už sunkų nusikaltimą nuteistą buvusį felčerį paliko už grotų.

„K. Stašaičio padarytos nusikalstamos veikos rodo didesnį nuteistojo pavojingumą visuomenei, nes savo veiksmais jis sumenkino institucijos funkcijas ir veiklos principus, sukūrė visuomenėje nesaugumo jausmą bei sudarė pagrindą nepasitikėti medicinos darbuotojais“, – nuteistąjį į laisvę paleisti anksčiau laiko atsisakęs teisėjas Miroslavas Gvozdovičius pažymėjo, kad jam paskirtos bausmės nemaža dalis dar nėra atlikta.

Pasak teismo, K. Stasaitis nusikaltimą padarė vykdydamas savo tiesiogines pareigas, greitosios medicinos pagalbos automobilyje – tai ypač šokiravo ir sukrėtė ne tik nukentėjusiąją, bet ir visuomenę.

Atsisakydamas K. Stasaičiui atverti kalėjimo vartus teisėjas taip pat pažymėjo, kad paleidus jį lygtinai iš pataisos įstaigos nebūtų pasiekti bausmės tikslai – nubausti nusikalstamą veiką padariusį asmenį, užtikrinti teisingumo principo įgyvendinimą.

K. Stasaičiui iki bausmės atlikimo pabaigos yra likę daugiau kaip metai – į laisvę jis turėtų būti išleistas 2016 m. lapkričio 18 d.

Siūlydama nuteistąjį paleisti anksčiau laiko į laisvę komisija nurodė, kad nuteistasis jau pripažįsta kaltę dėl padaryto nusikaltimo, nors bylą nagrinėjant teisme kategoriškai neigė jam pateiktus kaltinimus. Už grotų vyras buvo 11 kartu skatintas, dalyvavo įvairiose programose. Per vieną paskaitą jis kitiems nuteistiesiems pasakojo, kad gali didžiuotis tuo, jog visada turėjo darbą, yra pasiaukojantis ir atsidavęs žmonėms, padeda prašančiam pagalbos, o ateityje norėtų baigti universitetą, įsidarbinti ir dirbti, įsigyti nuosavą būstą, sukurti šeimą.

„Viso to pasieksiu po truputį: svarbiausia norėti ir siekti savo tikslo“, – teigė jis.

Kad K. Stasaitis nebūtų paleistas į laisvę anksčiau laiko, prieštaravo prokuratūra. Tuo metu kartu su felčeriu nuteistas greitosios pagalbos vairuotojas Janas Borkovskis jau seniai paleistas į laisvę – jis ir teisme pripažino, kad kartu su kolega išžagino moksleivę.

Automobilyje suleido vaistų ir išžagino, o paskui – ir apvogė

Greitosios pagalbos stoties darbuotojai buvo pripažinti kaltais dėl įvykių, nutikusių 2009-ųjų spalio 24-osios naktį.

Tąsyk reanimobiliu važinėjantys K. Stasaitis ir J. Borkovskis turėjo teikti pagalbą Pylimo gatvėje rastai merginai, kuriai buvo sužalotas veidas, perpjauta lūpa. Iš pradžių sužeistoji buvo nugabenta į Žalgirio klinikas, o įtarus, kad merginai gali būti sukrėstos galvos smegenys, – pervežta į Greitosios pagalbos ligoninę. Iš ten po poros valandų mergina buvo išleista į namus.

Gabenant nukentėjusią merginą iš vienos ligoninės į kitą K. Stasaitis jai į sėdmenis suleido nenustatytos kilmės medikamentų, nuo kurių ji nepajėgė valdyti savo kūno bei pasipriešinti.

Pasinaudodamas bejėgiška aukos būkle, slaugytojas ją išžagino. Po to tą patį padarė automobilio vairuotojas J. Borkovskis. Pakeliui į ligoninę K. Stasaitis merginą dar ir apvogė – iš jos sijono kišenės ištraukė mobilaus ryšio telefoną.

Vairuotojas J. Borkovskis teisme pasakojo, jog pacientė esą pati jį išprovokavo.

„Ji man grabaliojo rankomis prie klyno ir vis sakė „noriu, noriu“, todėl ir užlipau ant jos“, – aiškino J. Borkovskis.

Pensininkas teigė, kad ilgą laiką neturėjo lytinių santykių, todėl esą „viskas įvyko labai greitai“. Jis aiškino, jog neturi žmonos, ilgą laiką gyvena vienas, todėl esą ir neatsilaikė pagundai.

J. Borkovskis ne kartą patikino, jog nukentėjusioji esą buvo sąmoninga ir pati siekė lytinio akto.

Vairuotojas teisme sakė, kad merginą išžagino tuomet, kai kartu su juo į Lazdynų ligoninę vykęs felčeris K. Stasaitis nuėjo pas gydytojus susitarti dėl priėmimo.

Tuo metu K. Stasaitis teisme kategoriškai neigė jam mestus kaltinimus ir tikino, jog niekada negalėtų išduoti savo merginos, su kuria esą tą vakarą, prieš budėjimą turėjo lytinių santykių. Felčeris teisme pasakojo, kad mergina buvo sunkios būklės, todėl numovęs jai kelnaites ir į kiršnį suleidęs vaistų. Be to, jis prisipažino, kad buvo paėmęs merginos piniginę, nes norėjo nustatyti jos asmenybę, ir viduje rado juodą prezervatyvą.

„Jeigu būčiau santykiavęs, būčiau pasinaudojęs prezervatyvu“, – aiškino kaltinamasis.

Teisme jis prisipažino paėmęs prie merginos rastą mobilųjį telefoną, kurį dvi savaites laikė pas draugę namuose – esą laukė, kol atsilieps jo šeimininkas.

Pasak jo, pacientė tvirtino, jog telefonas yra ne jos. Tuo tarpu nukentėjusioji mergina teisme neslėpė, kad iki šiol negali pamiršti košmaro – vežama į ligoninę tikėjosi pagalbos, tačiau buvo išžaginta.

„Man suleido vaistų, kad negalėčiau priešintis, – sakė ji. – Aš viską mačiau, tačiau nieko negalėjau padaryti, nes net negalėjau nė pajudėti. Paskui praradau sąmonę ir po kiek laiko atsigavusi pamačiau nueinantį vieną vyrą, jis sakė: „Eik, o dabar tavo eilė“. Šitą labai gerai atsimenu, paskui vėl praradau sąmonę“.