Atvykę ugniagesiai-gelbėtojai degančio garažo duobėje rado stipriai apdegusį žmogų. Jis negyvas. Pasak jį mačiusiųjų prieš sprogimą, vyriškiui - apie 30 metų.

Pirminiais duomenimis, garaže automobilio nebuvo, tik lengvojo automobilio priekaba, kurią sprogimas suniokojo.

Pasak aplinkinių gyventojų, sprogimas buvo labai stiprus. Jis išvertė sieną, kuri virsdama apgadino gretimame garaže stovėjusį BMW.

Vienas pirmųjų į sprogimo vietą su gesintuvu atbėgęs netoliese garažą turintis buvęs ugniagesys Algirdas DELFI sakė: "Gesinome, bet baigėsi gesintuvai".

Buvęs ugniagesys, daug kartų matęs ir girdėjęs, kaip sprogsta buitinių dujų balionai ar automobilių dujinė įranga, sako, kad šis sprogimas buvo kitoks - garsas nepanašus į sprogstančio dujų baliono.

Krauju aptaškytas žuvusiojo automobilis "Opel" stovėjo šalia garažo, paskui jis buvo nustumtas į saugesnę vietą. Jame liko žuvusiojo daiktai: nuolat skambantis telefonas, cigaretės, moters ir vyro nuotrauka.

Oficialiai nepatvirtintais duomenimis, žuvęs žmogus buvo kariškis. Garažų masyvo pirmininkas DELFI patvirtino, jog šis vyras kartais čia atvažiuodavo kariniu automobiliu. Kad žuvusysis tarnavo kariuomenėje, patvirtino ir į nelaimės vietą atvažiavęs jo draugas.

Vėliau policija patvirtino, kad ne tarnybos metu žuvo Lietuvos
kariuomenės mokyklos Logistikos mokymo centro transporto technikos
rengimo skyriaus vyr. specialistas vyr. seržantas J. J. Jam buvo 34 metai.

Antiteroristinių operacijų rinktinės "Aras" vadas Viktoras Grabauskas DELFI sakė, kad išminuotųjų, apžiūrėjusių sprogimo vietą, manymu, tai nelaimingas buitinis atsitikimas. Nepanašu, kad būtų sprogęs koks nors užtaisas, mina ar pan. Tikėtina, jog susikaupė degių skysčių (garaže buvo įvairių kanistrų su dyzelinu ir kt. skysčiais) garai, kurie galėjo sprogti nuo menkiausios kibirkšties.