Pirmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pasieniečiai kartu su VSAT Kriminalinių procesų kontrolės organizavimo valdybos pareigūnais vienoje Biržų rajono gyvenvietėje patikrino krovininį automobilį „Mercedes Benz Sprinter“. Jį vairavo 44-erių Alytaus gyventojas.

Už plastikinių butelių pakuočių pasieniečiai aptiko slepiamus 90 tūkst. pakelių cigarečių „NZ“ su baltarusiškomis banderolėmis.
Tą pačią dieną kitame Biržų rajono kaime pasieniečiai iš minėtų VSAT padalinių, kuriems šįsyk dar talkino kolegos iš VSAT Ignalinos rinktinės, patikrino mikroautobusą „Volkswagen LT 46“. Jo vairuotojas – 44-erių Alytaus rajono gyventojas. Krovinių skyriuje už pakuočių su plastikiniais buteliais irgi buvo slepiami kontrabandiniai rūkalai. Šįsyk pasieniečiai aptiko 110 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk Capital“, pažymėtų baltarusiško akcizo mokesčio ženklais, praneša VSAT.

Įtariama, kad mikroautobuso vairuotojui talkino irgi Alytaus rajone gyvenantis 40-metis, vairavęs automobilį „Volvo XC60”.

VSAT pareigūnai įtaria, kad visos sulaikytos kontrabandinės cigaretės atgabentos iš Latvijos. Skaičiuojama, kad šių 200 tūkst. pakelių vertė Lietuvoje, skaičiuojant su mokesčiais, yra 488 tūkst. eurų.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Sulaikyta trijulė buvo uždaryta į areštinę. Vėliau Alytaus miesto ir rajono gyventojai buvo paleisti jiems skyrus kardomąsias priemones dokumentų paėmimą ir pasižadėjimus neišvykti.

Sulaikyti automobiliai ir kontrabandiniai rūkalai saugomi Pakrančių apsaugos rinktinės Zoknių užkardoje.