Skambinusieji įtarė, kad automobilio vairuotojas yra stipriai neblaivus. Girtuoklio ieškoti puolė du policijos ekipažai. Vienas tuo metu buvo Kelių policijos biure, kitas ieškoti įtariamojo atlėkė iš Šilutės plento.

Paskui vinguriuojantį automobilį važiavę žmonės nusuko Gindulių link, o "Opel Zafira" kitoje sankryžoje sukdamas ant vadinamojo Tauralaukio viaduko, vos neatsitrenkė į Kretingalės apylinkės inspektoriaus Sauliaus Bružo automobilį. Pareigūnui toks vairavimo stilius taip pat pasirodė įtartinas.

Policininkas, būdamas ne tarnybos metu, apsisuko kelyje ir, telefonu susisiekęs su kolegomis, nusivijo pažeidėją.

Automobilis "Opel Zafira" sustojo Klaipėdoje, prie Žolynų gatvės 14 namo. Inspektorius išlipo iš savo mašinos, atidarė "Opel" vairuotojo dureles ir pamatė, kad ten sėdi visiškai girtas vairuotojas.

Netrukus atlėkė du policijos ekipažai. Pradėjus aiškintis įvykio aplinkybes, pilietis Albinas J., gim. 1958 m., prie pareigūnės, sėdėjusios tarnybinio automobilio keleivio pusėje, kojų, padėjo 100 eurų (du banknotus po 50 eurų), bandydamas aiškinti, kad nieko nereikia čia forminti. Jis jau namie. Teliko atsidaryti automatinus vartus ir jis jau namie.

Pilietis labai gerai žinomas kelių policijos pareigūnams ir teismo tarnautojams.

2014 metų gegužės 26 dieną Klaipėdos rajone, Doviluose, įkliuvo girtas vairuojantis automobilį. Tada jam nustatytas sunkus girtumas - 2,85 prom alkoholio.

Už tai iš jo 11 mėnesių buvo atimta teisė vairuoti ir paskirta piniginė bauda.

Tada jis vairuotojo pažymėjimo nei policijos pareigūnams, nei teismui nepateikė. Šių metų birželio 2 dieną bausmės terminas baigėsi, tačiau pilietis Albinas, dėl vairuotojo pažymėjimo atgavimo į niekur nesikreipė, nes jį, kaip paaiškėjo antradienį, ir taip jį turėjo.

2014 metų lapkričio 24 dieną, jis policijai įkliuvo tokiu pačiu būdu, kaip ir dabar. Tada paskui jo vairuojamą automobilį "Renault Scenic" važiavę du broliai iš Gargždų visą kelionę nufilmavo iki pat namo vartų, taip pat atėmė raktus ir palaukė, kol atvažiuos policija.

Jis tada taip pat nepateikė vairuotojo pažymėjimo, ir nors atsisakė pūsti, ligoninėje vis tiek buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis. Teismas jam skyrė maksimalią 1448 eurų baudą ir konfiskavo automobilį.

Antradienį piliečiui buvo uždėti antrankiai, nes jis vis veržėsi namo, Asmens kratos metu rastas vairuotojo pažymėjimas. Tikrintis alkoholio matuokliu Albinas atsisakė, jam gresia 1158-1448 eurų bauda, taip pat konfiskuojant automobilį.

Taip pat Klaipėdos policijoje bus pradėtas tyrimas dėl bandymo papirkti valstybės pareigūną. Albinas uždarytas į areštinę.