Kaip DELFI pasakojo Elektrėnų policijos viršininkas Andžejus Grudinskis, Krokšlių kaimo gyventojui teismo sprendimu yra apribotos tėvo teisės į vaikus. Vaikai nuo jo atskirti, tačiau jų motina juos atsivedė pas tėvą.

Apie tai sužinojo Vaiko teisių apsaugos tarnyba ir policija. Pareigūnai su Vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotoja ir Pakalniškių reabilitacijos centro direktore atvažiavo į kaimą. Vienas ekipažas su vaikais ir darbuotojomis išvažiavo, o policininkas, atvykęs kitu tarnybiniu automobiliu, dar liko su vaikų motina. Jiems ruošiantis išvažiuoti, vaikų tėvas išbėgo į lauką apsiginklavęs kirviu, užpuolė pareigūną reikalaudamas, kad žmona liktų namuose. Į policijos visureigį jis pripylė benzino.

Policininkas išsikvietė pagalbą. Atskubėjus kolegai, pareigūnai vyrą nuginklavo. Tačiau šis jau buvo spėjęs padegti policijos automobilį - mašina sudegė visiškai, liko tik metaliniai griaučiai.

Įtariamasis padegimu neblaivus (1,26 prom. alkoholio) namo šeimininkas uždarytas į areštinę. Materialinis nuostolis nustatinėjamas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo policijai ir turto sunaikinimo visuotinai pavojingu būdu (už pastarąjį nusikaltimą gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų).