Teisėja Jolanta Vėgelienė nusprendė bylos nagrinėjimą atidėti, o D. Kazulytę į kitą posėdį nurodyta atvesdinti policijai.

Nuo gegužės 19 d. visureigis, kurį vairavo girta ir teisės vairuoti neturinti D. Kazulytė, stovi saugomoje aikštelėje, kur laikomi policijos sulaikyti automobiliai (didžioji jų dalis – konfiskuojami arba jau konfiskuoti). Tą dieną mergina policijai įkliuvo Vilniuje, Mindaugo g. Šis „Lexus“ įsigytas išperkamosios nuomos būdu, jis dar priklauso „Medicinos banko lizingui“. Tačiau, pagal įstatymą, nesvarbu, kam automobilis priklauso – jei vairavo neblaivus asmuo, mašina gali būti konfiskuota.

„Medicinos banko lizingo“ direktorius Mindaugas Muchlickis DELFI sakė, kad šis visureigis yra lizinguojamas juridiniam asmeniui (įmonei). Konfiskavus automobilį lizingo gavėjas vis tiek turės sumokėti visas pagal sutartį numatytas įmokas.

Kai vairuotojas per metus antrą kartą įkliūna neblaivus prie vairo, gresia ne tik bauda, bet ir transporto priemonės konfiskavimas: teisės vairuoti neturintiems asmenims – bauda nuo 1158 iki 1448 eurų su transporto priemonės konfiskavimu. O vilnietė D. Kazulytė girta prie vairo įkliūna nuolat: vien pernai – 5 kartus sučiupta, kai vairavo neblaivi, šiemet – jau tris kartus. Be to, ji avarijas daro ir blaivi (bet dažniau girta).

Kelių policija D. Kazulytę bausti pradėjo 2007 m., kai jai buvo 16 metų. Vairuotojo pažymėjimo neturinčios ir labai mėgstančios išgerti merginos padarytų pažeidimų sąrašas įspūdingas. Vien per pastaruosius pusantrų metų Kelių policijai ji buvo įkliuvusi iš viso (ne tik girta) 10 kartų.

Praėjusių metų sausio 17 d. girta vairuodama „BMW 535“ posūkyje nesuvaldė automobilio, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į atitvarą. Už tai jai buvo skirta 5 tūkst. litų bauda.

Tų pačių metų balandžio 2 d. ji kliudė kitą automobilį ir jį apgadino. O gegužės 3 d. įkliuvo neblaivi (0,94 prom.), kai vairavo „Mercedes Benz“.

Itin nesėkminga D. Kazulytei buvo praėjusių metų gegužės 10-oji. Tądien su policija jai teko bendrauti du kartus. Ankstų rytą, apie 6 val., neblaivi vairuodama civiline atsakomybe neapdraustą „Honda Civic“ (kaip visada – be vairuotojo pažymėjimo) padarė avariją. Matyt, atsirado koks nors blaivus draugas ar pažįstamas, kuriam po avarijos policija leido nuvairuoti automobilį. O po keleto valandų, apie 15 val., mergina, vairuodama „Honda Civic“ sukėlė dar vieną avariją – nepraleido pagrindiniu keliu važiavusios mašinos ir su ja susidūrė. D. Kazulytė iš įvykio vietos pasišalino.

Rugpjūčio 8 d. ji irgi pasišalino iš įvykio vietos, kai vairuodama „BMW 735“ apsivertė Molėtų rajone.

Lapkričio 28 d. D. Kazulytė įkliuvo girta vairuodama neapdraustą ir neregistruotą „Mercedes Benz E220“. Šį automobilį teismas jau konfiskavo.

Po to mergina rekordiškai ilgai – net puspenkto mėnesio – neturėjo reikalų su policija. Vėl įkliuvo šių metų balandžio 14-osios naktį. Apie 3 val. patruliai pamatė Geležinio Vilko gatve važiuojantį BMW su trim ratais (trūko dešinės pusės galinio). Sustabdžius automobilį paaiškėjo, kad prie vairo neblaivi (0,57 prom.) D. Kazulytė. Už tai jai vėl buvo skirta maksimali bauda (1448 eurų), BMW konfiskuotas (jis iki šiol stovi policijos sulaikytų automobilių aikštelėje).

Paskui, kaip jau minėta, gegužės 19 d. ji buvo sustabdyta, kai girta vairavo visureigį „Lexus“.
Birželio 16 d. D. Kazulytė vėl apsivertė Molėtų rajone. Antradienio vakarą prie Molėtų jos vairuojamas neapdraustas ir be techninės apžiūros BMW nulėkė nuo kelio ir apvirto aukštyn ratais. Vairuotoja ir vėl nesusižalojo. Pasak liudininkų, mergina buvo tokia girta, kad sunkai paėjo. Ji atsisakė tikrintis girtumą alkotesteriu. Bet kiek vėliau ji vis dėlto buvo patikrinta – nustatytas vidutinis girtumas (2,38 prom.).

Jau kitą dieną, birželio 17-ąją, administracinė byla dėl šios avarijos turėjo būti nagrinėjama Molėtų rajono apylinkės teisme. Tačiau teisėja nusprendė iškviesti BMW savininką, todėl posėdis atidėtas.

Iš viso jau konfiskuoti trys automobiliai, kuriais naudojosi neblaivi D. Kazulytė. Mažiausiai dar du („Lexus“ ir BMW) turėtų būti konfiskuoti išnagrinėjus administracines bylas.

Merginą policija ir teismai baudžia ne tik dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimų – iš viso jos „sąskaitoje“ jau 19 administracinių teisės pažeidimų.

Tą pačią dieną (birželio 18-ąją), kai Vilniaus apylinkės teisme turėjo būti nagrinėjamas „Lexus“ konfiskavimo klausimas, tame pačiame teisme buvo nagrinėjama ir dar viena D. Kazulytės administracinė byla (dėl nedidelės vertės turto sugadinimo). Į šį posėdį mergina irgi neatvyko, todėl byla buvo išnagrinėta jai nedalyvaujant.

Šį pažeidimą D. Kazulytė padarė gegužės 19 d. Vilniuje, Mindaugo g. esančioje „Maximoje“. Ji parduotuvėje išpakavo sausus kvepalus, kainuojančius 90 centų, o paskui nusprendė jų nepirkti ir išardytą pakuotę padėjo atgal į lentyną. Tai pastebėjęs apsaugos darbuotojas ją sulaikė ir iškvietė policiją. Ketvirtadienį teismas D. Kazulytei už šį nusižengimą skirė 28 eurų baudą.

D. Kazulytės administracinių pažeidimų sąraše - ir dvi baudos už prostituciją. Prostitučių tinklalapyje sekso paslaugas siūliusią merginą prieš kelis metus porą sykių buvo nustvėrę Vilniaus policijos Ekologijos ir teisės pažeidimų prevencijos skyriaus pareigūnai. Dabar savo „Facebook“ paskyroje ji skelbiasi esanti masažo salono „Švelnios rankos“ savininkė.